MANCA D’HUMANITAT

20 agost 2014
By

Conxa Garcia. Ahir em van esgarriar el dia de bon matí. Havia d’anar a una oficina de la Seguretat Social per fer un tràmit. Vaig anar d’hora, era la tercera i estaven atenen les dues persones que hi anàvem davant meu.

Em vaig fixar que una d’elles era una velleta petitona, encongideta, amb el seu bastó. Hi anava acompanyada d’un xicot per poder entendre bé el tema que l’afectava profundament i que no entenia: li deien en una carta que devia una mica més de mil euros a la “Seguretat Social”.

Vaig seguir la conversa, resulta que la senyora cobrava de pensió una mica més de quatre-cents euros! Cosa ja de per si indignant. Però a més es veu que hi ha una mena de topes que no pots sobrepassar (¿?). El 2012 la velleta cobrava per sota d’aquest topall i li van afegir cent i escacs euros per arribar-hi. Sembla ser que ara el topall ha baixat i no li havien regularitzat, amb la qual cosa havia de retornar-ne la diferència a raó de 88 euros mensuals, que li descomptarien de la pensió.

Quan el noi ho va acabar d’entendre bé i la persona que l’atenia reconeixia que era dur i injust, però no podia fer-hi res, ella només deia “m’enviaran un rebut, ho cobraran per la caixa, ho podré pagar…?

La vaig veure marxar recolzada en el seu bastó i parlant amb el noi. Se m’havia regirat l’estómac i tenia els ulls humits. Una ràbia interior que no se’m va passar fins gairebé el migdia.

Tinc una amiga, de més de setanta-anys, que entre ella i la seva parella cobren nou-cents euros i aquest any, amb la gran puja que van fer-los, passaven també del topall i van rebaixar-los cinquanta euros. Fa mans i mànigues per cobrir totes les despeses i arribar a fi de mes. I sort que tenen un piset minúscul i el lloguer és també petit.

Sento dir a persones de la política i jutges que per fer aquesta feina se’ls ha de pagar bé. Aquestes persones ja cobren quatre, cinc o sis mil euros, al mes, i en molts casos més i hi arriben justos a final de mes! Com es pot condemnar a un segment cada cop més gran de la societat a viure amb quatre-cents, sis-cents, nou-cents euros i dormir bé a la nit. Ells hi haurien de viure-hi i a veure com s’ho feien!

Com pot haver aquesta manca d’humanitat. No hauríem de permetre-ho.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Escolteu Ones de Dones

Ràdio Gràcia. 107.7 Dimarts de 18 a 19 h

Ones de dones 2

Banc del Temps de Gràcia


Seu a Lluïsos de Gràcia. Plaça del Nord, 7-10. Tel: 93 218 33 72.

Canal Dones Graciamon

Punt d’Informació i atenció a les dones de Gràcia


Dilluns, dimecres i divendres
de 9h a 12h.
Dimarts i dijous, de 16h a 19h
Francesc Giner,46.
Tel.: 93 291 43 30

Associació de veïns i veïnes el Coll- Valcarca/ Vocalia de la dona


Plaça Grau Miró,2b. Obert cada tarda, de 17h a 20h

Centre d’Informació i Recursos per a les Dones


Camèlies,32-36

Ciberdona

Associació de dones no stàndards

Comunicadores del Coll

Comunicadores del Coll

Som un grup dones inquietes i actives

Projecte Minerva

Projecte Minerva

Catàleg virtual de creadores de Gràcia