Va passar pels estudis de Ràdio Gràcia, per participar a Ones de Dones, la presidenta de l’Ateneu Roig, la Rosa Bofill i Benet. La Rosa Bofill és professora, feminista i sindicalista. Aquesta darrera tasca la va dur a terme des del sindicat CC.OO, primer des de l’àrea d’Ensenyament, on va treballar per impulsar la Coeducació i, els darrers anys, i fins fa ben poc, va ser-ne la responsable de la Secretaria de la Dona.
L’Ateneu Roig va obrir les seves portes a Gràcia al carrer Ciudad Real 25, el 27 de setembre del 2010. “Vam començar 30 persones, “que vam crear aquest espai per compartir idees, formació, lluites, cultura, etc., de forma transversal i autogestionada”.
Ens explicà la Rosa que, actualment, “tenen 213 socis i sòcies i la xarxa d’entitats i projectes vinculats a l’Ateneu és extensa: Iaoflautes, Assemblea Cutlural Galega de Barcelona, Catalunya Laica, Associació Cultural Pharos, Cooperativa de Consum “Verdures Roges”, Fundació Pere Ardiaca, AVV. Del carrer Ciutat Real, Comunitat Palestina de Catalunta, etc. És una xarxa de xarxes”. Per tant unes vuit-centes o nou-centes persones es mouen per l’Ateneu Roig.
S’organitzen un munt d’activitats com un post-grau de la Universitat de Barcelona: Anàlisi econòmic i filosòfic polític del capitalisme contemporani; Tallers de Mètodes d’Anàlisi Crític del Discurs; Serveis Gastronòmics; Històries del Cercle Roig, un espai per a narradores orals; El sofà Roig, grup que fa projeccions de cicles de pel.lícules; Aules d’Idiomes; Coral “Les Arares Blaves”; Grup Excursionista: La Botiga Gratis, punt d’intercanvi d’objectes i roba; Sala d’Estudi en períodes d’exàmens; es presenten projectes, es fan actes de solidaritat, xerrades i presentacions de llibres i un munt de coses més.
L’Associació Cultural Roig té la finalitat de “contribuir a recuperar el lligam del món de la cultura i els moviments socials amb el moviment obrer i les seves lluites i a generar una renovada cultura de classe”.
“Una cultura que posi en valor l’autonomia personal tant com el valor del treball col.lectiu, conscient i activa davant dels reptes civilitzatoris que planteja la crisi de sostenibilitat ecològica, promotora dels valors republicans i del paper de les dones en la societat; bel.ligerant cap a la injustícia i les desigualtats socioeconòmiques o per qüestions ètniques, culturals o de gènere. Que també promocioni el valor del treballs, la creativitat, la innovació, el coneixement i les experiències d’articulació i experimentació social, cultural i econòmica no basades en l’explotació de l’home per l’home”.
Per a treballar en aquest sentit l’Associació “promou espais auto-organitzats i autogestionats. Aquestes espais són els Ateneus Roig de Barcelona, Badalona i Cambrils.