Trenquem el silenci

26 febrer 2015
By

Núria Novell. 1 de cada 5 nenes pateix abusos, sí, sí heu llegit bé 1 DE CADA 5 NENES i ara mireu als ulls dels vostres fills i filles, nets i netes i penseu: i si els hi passes a ells/es??? La prevenció és parlar-ne i  que els infants sàpiguen que ningú pot tocar el seu cos que només ells/es són qui manen amb el seu cos, és tan fàcil !!!!. Cada vegada que és parla d’aquest tema fem més dèbil a l’abusador/a i més forta a la víctima.

El 23 de Febrer es va presentar la 2ª. Edició del PREMI FADA A LA CULTURA 2015 de la Fundació Vicki Bernadet, premi que es dona a una persona física o jurídica, que per  mitjà del seu treball, hagi contribuït a generar una visió pedagògica dels Abusos Sexuals Infantils, mitjançant una obra o trajectòria professional, que promogui la defensa i la difusió dels valors de Llibertat, Igualtat, Justícia i Drets humans en l’àmbit nacional i/o internacional.

No parlaré d’aquest acte que m’ha agradat molt perquè segur que surt en els mitjans de comunicació, no parlaré  del presentador, ni dels guanyadors dels premis, ni del jurat ni tan sols dels actors que han llegit una  part del llibre “Paraules Emmetzinades”, ni del premi honorífic, ni del grup musical Pribir. Parlaré del que vull  que passi. Tenint en compte que la cultura ( literatura, música, periodisme, arts escèniques, audiovisuals, pintura, etc…) és l’ expressió del poble també ha de ser un espai on es trenqui el silenci i s’expressin  amb naturalitat els abusos sexuals infantils. Que es parli a les escoles, als teatres, als Centres Especials de Treball, a les pel·lícules, a les Universitats, que en parlin els llibres i les telenovel·les a la TV, que escriguin articles els diaris i es componguin cançons explicant una història, que els poetes l’escriguin i es facin documentals, que els pintors pintin i que les ràdios en parlin, que es facin col·loquis per tots els mitjants de comunicació, que en els esplais i casals es parli amb els nens/es, etc… Quan tot això, i més, passi tindrem una societat més digna i més justa perquè se sabrà el que és i tindrem mitjans per aturar-ho i per ajudar a qui els pateixi. La persona que ha patit abusos en la seva infància es topa amb un gran silenci, un silenci que ho envaeix tot, que ho omple tot, amb el temps aquest silenci es converteix en un mur que per molt que vulguis travessar-lo no pots  i et sents perduda i sola, no saps què fer amb tot el dolor que tants anys has portat arrossegant. Si sabéssim el que ens passa deixaríem de sofrir i no tindríem por a explicar-ho, a buscar ajuda ni a denunciar.  EL CONEIXEMENT ET FA LLIURE .

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Escolteu Ones de Dones

Ràdio Gràcia. 107.7 Dimarts de 18 a 19 h

Ones de dones 2

Banc del Temps de Gràcia


Seu a Lluïsos de Gràcia. Plaça del Nord, 7-10. Tel: 93 218 33 72.

Canal Dones Graciamon

Punt d’Informació i atenció a les dones de Gràcia


Dilluns, dimecres i divendres
de 9h a 12h.
Dimarts i dijous, de 16h a 19h
Francesc Giner,46.
Tel.: 93 291 43 30

Associació de veïns i veïnes el Coll- Valcarca/ Vocalia de la dona


Plaça Grau Miró,2b. Obert cada tarda, de 17h a 20h

Centre d’Informació i Recursos per a les Dones


Camèlies,32-36

Ciberdona

Associació de dones no stàndards

Comunicadores del Coll

Comunicadores del Coll

Som un grup dones inquietes i actives

Projecte Minerva

Projecte Minerva

Catàleg virtual de creadores de Gràcia