TERÀPIA NEURAL

20 juliol 2015
By

LlevadoresVa passar per Ones de Dones l’Anna Amorós, Llevadora de l’ASSIR de Pare Claret, que dóna servei a les dones gracienques, per informar-nos d’aquesta nova teràpia que ella i les seves companyes estan aplicant. Aquestes llevadores són pioneres en aquest tractament per al dolor produït per les cicatrius derivades d’una cesària o una episiotomia (tall vaginal durant el part); i “ fa cosa de tres anys que anem guardant les dades per publicar un estudi sobre els seus beneficis per a les dones. Els resultats són increïbles”.

Amorós ens explica que “la Teràpia Neural és una pràctica mèdica que consisteix en la injecció a determinades zones del cos, amb finalitat terapèutica, d’un anestèsic local a baixes concentracions. El que es vol aconseguir amb l’anestèsic, no és l’efecte analgèsic, sinó la restauració del potencial elèctric en la membrana cel·lular”.

“Es tracta de disminuir o no tenir dolor a través del sistema nerviós que influeix a totes les funcions del cos, cosa que ja va estudiar el Dr. Ivan Petrov. Aquest metge, que va veure que les cicatrius també eren motiu tant de dolor local com de dolor distal”. Aquesta teràpia, doncs, està molt indicada per disminuir les molèsties que poden produir les cicatrius produïdes per una intervenció.

“Davant d’una cicatriu de cesària o episiotomia (tall que es realitza a determinades ocasions a la vagina al part), es fa la valoració del color, dolor, induració… I a partir d’allà es realitzen injeccions subcutànies a la zona afectada”.
“S’injecta Procaïna diluïda amb sèrum fisiològic, volem una concentració baixa per que no ens interessa l’efecte analgèsic sinó els ions positius, el potencial elèctric que ens dona la procaïna”.

Les sessions necessàries dependran “de la pell de la persona i de la cicatriu, però la millora ja es nota al moment, després de la primera sessió. Normalment solen ser entre 2 i 5 sessions. A vegades al cap de l’any tornen perquè els hi molesta una mica la cicatriu i volen una injecció de reforç”.

Aquesta teràpia es molt valorada per les usuàries que tenen problemes amb les relacions sexuals després del part per episiotomia o estrips , “han donat un resultat espectacular. Em va impactar molt un cas que vaig atendre d’una dona que feia tres anys que no tenia relacions sexuals, a causa dels dolor de la cicatriu. Això afectava les seves relacions de parella. Amb una sessió ja va poder mantenir relacions amb normalitat.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Escolteu Ones de Dones

Ràdio Gràcia. 107.7 Dimarts de 18 a 19 h

Ones de dones 2

Banc del Temps de Gràcia


Seu a Lluïsos de Gràcia. Plaça del Nord, 7-10. Tel: 93 218 33 72.

Canal Dones Graciamon

Punt d’Informació i atenció a les dones de Gràcia


Dilluns, dimecres i divendres
de 9h a 12h.
Dimarts i dijous, de 16h a 19h
Francesc Giner,46.
Tel.: 93 291 43 30

Associació de veïns i veïnes el Coll- Valcarca/ Vocalia de la dona


Plaça Grau Miró,2b. Obert cada tarda, de 17h a 20h

Centre d’Informació i Recursos per a les Dones


Camèlies,32-36

Ciberdona

Associació de dones no stàndards

Comunicadores del Coll

Comunicadores del Coll

Som un grup dones inquietes i actives

Projecte Minerva

Projecte Minerva

Catàleg virtual de creadores de Gràcia