Conxa Garcia. El llibre de Natasha Walter: Nines vivents: el retorn del sexisme, ha causat polèmica. Denuncia els excessos de la tele-escombraria, l’obsessió amb el culte al cos, la “sexualització” de la infància. El 1998, havia escrit un llibre optimista on deia que la igualtat de sexes estava en marxa. Ara diu que aquesta igualtat no s’ha aconseguit.
Simone de Beauvoir deia “La dona no neix, sinó que es fa” i una generació de dones, com la mare de Walter, van intentar educar les seves filles d’una manera diferent. La lluita contra els estereotips de gènere començava a casa. Però ara les seves nétes no viuen en un món més lliure, on no haurien de ser fades o princeses i anar de rosa.
Ara “la meva filla creix en un món que potencia valors medievals: les nenes són princeses i els nens, lluitadors. La llibertat d’elegir alguna cosa rosa de tant en tant, sembla haver-se convertit en l’obligació d’ofegar-se en un oceà rosa, on totes les nenes duen fades i els nens superherois en els estotjos del col.legi.
Aquesta involució s’estén a d’altres aspectes del comportament infantil, com la roba, el llenguatge, l’aprenentatge. I el que resulta més estrany és que ningú es qüestiona aquesta tornada als valors tradicionals”. El nou sexisme és una variant del vell.