LA PARITAT I EL NOU PARLAMENT

5 octubre 2015
By

Eleccions 2015Conxa Garcia.  Només hi haurà un 39% de dones diputades en el nou Parlament de Catalunya. Drina Ergueta per a La Independent, tot fent referència a les eleccions del 27-S, constatava que “qui va al davant dels partits que es preveuen més votats, són tots homes, menys Inés Arrimadas per Ciutadans a Barcelona (que empra un llenguatge gens incloent i a la qual Rivera no la deixa quasi anar sola) i Anna Maria Soler, per Unió a Tarragona”.

I un cop passades les eleccions constatava també que les dones diputades havien baixat respecte a l’anterior Parlament, ja que de 135 escons, les dones n’ocupen només 52 que representa el 38%, “amb una paritat de gènere incomplerta, i disminuïda del 40,74% al 3 8,5%, i a banda d’una elecció encara incerta sobre qui ocuparà la Presidència de la Generalitat, en espais d’opinió pública, com són les xarxes socials, des del feminisme i des d’alguna posició política es qüestiona quina és la raó que lideresses de l’independentisme siguin invisibilitzades, fins al punt de no pensar que el càrrec pugui ser ocupat per una dona”.

Com totes sabem “tots els partits parlen de dones i igualtat i fins i tot n’hi ha que de feminisme i dels Drets de les Dones al final de totes les campanyes, incorporant aquest discurs, amb la intenció de captar el vot de les dones que no han manifestat la intenció del seu vot”.

Quant a partits el més paritari ha resultat ser el PSC i el menys la CUP.  Com deia la periodista “la CUP és un dels partits que públicament es diu feminista; però, la paritat no es compleix en les seves llistes electes pel fet que les primeres candidatures estaven ocupades per homes i són les que van ser elegides. De 10 escons, només 3 són per a dones. Gabriel va lamentar aquesta situació i va assenyalar que els resultats mostren que hi ha un tema a resoldre en el futur”.

Els debats públics televisats també van mostrar un panorama tan descoratjador pel que fa a la igualtat en presència i en discurs, en no eliminar el llenguatge sexista. Tampoc hem sentit parlar de l’eradicació de la violència masclista contra les dones, ni després d’aquest estiu on estem de dol pel feminicidi que té lloc. I tampoc de les diferències salarials i del repartiment dels treballs de cures, entre d’altres temes…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Escolteu Ones de Dones

Ràdio Gràcia. 107.7 Dimarts de 18 a 19 h

Ones de dones 2

Banc del Temps de Gràcia


Seu a Lluïsos de Gràcia. Plaça del Nord, 7-10. Tel: 93 218 33 72.

Canal Dones Graciamon

Punt d’Informació i atenció a les dones de Gràcia


Dilluns, dimecres i divendres
de 9h a 12h.
Dimarts i dijous, de 16h a 19h
Francesc Giner,46.
Tel.: 93 291 43 30

Associació de veïns i veïnes el Coll- Valcarca/ Vocalia de la dona


Plaça Grau Miró,2b. Obert cada tarda, de 17h a 20h

Centre d’Informació i Recursos per a les Dones


Camèlies,32-36

Ciberdona

Associació de dones no stàndards

Comunicadores del Coll

Comunicadores del Coll

Som un grup dones inquietes i actives

Projecte Minerva

Projecte Minerva

Catàleg virtual de creadores de Gràcia