JORNADES FEMINISTES DE CATALUNYA-2016

12 gener 2016
By

adhereix-te jORNADES FEMCAT2016_blogConxa Garcia.  Enguany esta convocada per als dies 3,4 i 5 de juny, la celebració d’unes noves Jornades Feministes de Catalunya-2016, amb el lema  “Radical-ment feministes”.  L’objectiu són unes Jornades Feministes àmplies, obertes divertides, creatives i flexibles, on la diversitat de pensament, de sentir, de fer, d’identitats i opcions es convoquin i es trobin. Jornades per a crear espais físics, mentals i simbòlics, que visibilitzin tota la riquesa que conté el feminisme.

Les Jornades 2016 seran un espai de trobada per posar de manifest i en diàleg els diversos feminismes. Volem crear un espai polític de confiança i creativitat. Compartir propostes, inquietuds, preguntes i somnis per aconseguir una vida lliure i sostenible en un món sense violències patriarcals.

Ja fa dies que està en marxa el  procés de preparació, després d’haver reflexionat i debatut sobre la metodologia de les jornades, la intenció ha estat sempre arribar a consensos per aconseguir que conflueixin les diferències, dinamitzar xarxes polítiques del feminisme, tot facilitant la relació entre als diferents eixos, proposats per les Jornades.

Feministes que han participat en l’organització i realització d’anteriors Jornades diuen: “Creiem que són necessàries aquestes trobades entre dones de diferent pensament dins del feminisme, posar aquestes diferències en comú, agitar-les, per aconseguir marcar nous objectius conjuntament, ja que d’aquesta manera s’han aconseguit grans canvis”. 

A través d’aquestes trobades s’ha incidit d’una forma important en modificar les lleis patriarcals que diferents partits han volgut mantenir, lleis retrògrades i fora dels drets humans de les dones. Comenten que: ” ja és hora que portin a la pràctica política un pensament progressista i d’igualtat, el que les dones porten tants anys exigint al carrer”.

La celebració de grans trobades feministes cada cert temps s’ha convertit en una fita d’il·lusió i d’estímul per a moltes dones del nostre país.

Des de fa quaranta anys, el moviment feminista català té una cita especial en els anys acabats en 6: l’any 1976 van tenir lloc les “Primeres Jornades Catalanes de la Dona” i l’any 1996 un grup de dones, moltes de les quals avui formen part de la Xarxa Feminista, van organitzar els “20 anys de Feminisme a Catalunya”. L’any 2006 la Xarxa Feminista va impulsar la trobada “Sabem Fer i Fem Saber”.

Si voleu participar o voleu més informació entreu al bloc: Jornades Feministes 2016

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Escolteu Ones de Dones

Ràdio Gràcia. 107.7 Dimarts de 18 a 19 h

Ones de dones 2

Banc del Temps de Gràcia


Seu a Lluïsos de Gràcia. Plaça del Nord, 7-10. Tel: 93 218 33 72.

Canal Dones Graciamon

Punt d’Informació i atenció a les dones de Gràcia


Dilluns, dimecres i divendres
de 9h a 12h.
Dimarts i dijous, de 16h a 19h
Francesc Giner,46.
Tel.: 93 291 43 30

Associació de veïns i veïnes el Coll- Valcarca/ Vocalia de la dona


Plaça Grau Miró,2b. Obert cada tarda, de 17h a 20h

Centre d’Informació i Recursos per a les Dones


Camèlies,32-36

Ciberdona

Associació de dones no stàndards

Comunicadores del Coll

Comunicadores del Coll

Som un grup dones inquietes i actives

Projecte Minerva

Projecte Minerva

Catàleg virtual de creadores de Gràcia