COPA MENSTRUAL

27 maig 2016
By

fOTO COPA MENSTRUALConxa Garcia.  La veritat, no tenia ni idea que existien fins que les CUP van treure el tema. Ara el CAP Vallcarca-SantGervasi en el seu bloc ens en parla: “Una copa menstrual és un producte de silicona o cautxu per a la higiene femenina al moment de la menstruació, que “recull” el flux hemàtic que desprèn l’úter sense absorbir la flora bacteriana vaginal i que es pot extreure i buidar. Té uns cinc centímetres de llarg i una capacitat de trenta mil·lilitres. La part inferior del receptacle de la copa acaba en un petit peu o tija, de llargària personalitzable, per facilitar-ne l’extracció. En mantenir el fluid menstrual fora de les parets de la vagina i la vulva, i no exposat a l’atmosfera, el seu ús s’associa amb menys olor/pudor que amb l’ús de tampons o compreses. Poden semblar més difícils de posar i treure que els tampons en un primer moment, però com tot, amb la pràctica, les usuàries aviat s’acostumen a la inserció d’una copa menstrual. Sovint es requereixen diversos cicles per aprendre a inserir i retirar la copa de manera eficient. És recomanable que se’n tingui almenys dues, per poder posar-se l’altre mentre renta l’anterior. Les copes menstruals són més rendibles i ecològiques que els tampons, ja que són reutilitzables, i amb un bon ús una copa pot durar cinc anys”.

Caldria que se’n parlés més d’aquestes coses d’una manera natural i tenir informació sobre totes les possibilitats al nostre abast a fi de, un cop informades, decidir quin mètode triem.

El tema ecològic és molt important, ja que la quantitat de compreses, tampons, bolquers, que es llencen cada dia són innumerables i és dificilíssim de fer desaparèixer la seva petjada a la natura. No sembla que es puguin reciclar amb facilitat.

A més, el preu de tots aquests productes, que són de primera necessitat és altíssim i se li aplica un IVA exagerat d’un 20%. A França, per les queixes de les consumidores s’ha baixat al 5% i a Anglaterra sembla que han decidit treure-li tot.

Què dir, necessitem més informació a l’abast, que no ens assabentem només quan algú que s’interessa per temes que ens afecten a totes ho tregui. I és molt bo saber que hi ha productes bons, reutilitzables, poc contaminants i més barats al nostre abast. Ara, cadascuna decideix.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Escolteu Ones de Dones

Ràdio Gràcia. 107.7 Dimarts de 18 a 19 h

Ones de dones 2

Banc del Temps de Gràcia


Seu a Lluïsos de Gràcia. Plaça del Nord, 7-10. Tel: 93 218 33 72.

Canal Dones Graciamon

Punt d’Informació i atenció a les dones de Gràcia


Dilluns, dimecres i divendres
de 9h a 12h.
Dimarts i dijous, de 16h a 19h
Francesc Giner,46.
Tel.: 93 291 43 30

Associació de veïns i veïnes el Coll- Valcarca/ Vocalia de la dona


Plaça Grau Miró,2b. Obert cada tarda, de 17h a 20h

Centre d’Informació i Recursos per a les Dones


Camèlies,32-36

Ciberdona

Associació de dones no stàndards

Comunicadores del Coll

Comunicadores del Coll

Som un grup dones inquietes i actives

Projecte Minerva

Projecte Minerva

Catàleg virtual de creadores de Gràcia