Conxa Garcia. A la Revista digital d’Ahige, Hombres Igualitarios, han publicat un dossier sobre Economia Feminista, que us recomanem llegir. Han entrevistat economistes de pes com la Maria Pazos Morán, que ens parla de des-feminitzar el treball de cura i canviar les prioritats “S’ha d’incorporar els homes al treball de cura i establir un estat del benestar inclusiu, de manera que tota persona pogués ser independent tota la seva vida, tan homes com dones”.
Aquests dos objectius, actualment, Pazos creu que es plasmen en una sèrie d’accions i demandes com “els permisos iguals i instransferibles per naixement i adopció, sense pèrdua d’ingressos, al 100%; la universalització de l’educació infantil de 0-3 anys; la universalització de l’atenció a la dependència pels serveis públics”. “Si ho acompanyem amb uns horaris laborals racionalment curts, com podrien ser les 35 hores setmanals i mesures en estabilitat en el treball (eliminació reforma laboral), a nivell de sistema tindríem un punt de partida perquè homes i dones poguessin viure en igualtat tot repartint-se equitativament tant el treball en el mercat laboral com el treball de cura”.
Mentrestant no s’assoleix tot això, a l’economia feminista li cal lluitar contra injustícies com la de les pensions no contributives, perquè estiguin al nivell de la mínima contributiva.