DRET SOCIAL A L’HABITATGE

14 juliol 2018
By

cARTELL habitatge_es_un_dret_con_una_casaConxa Garcia.  Continuant amb el tema, veiem que l’especulació immobiliària està fora de control i provoca situacions d’expulsió veïnal i posa els nostres barris al servei dels interessos dels inversors, les immobiliàries i la indústria turística. La situació està afectant molta gent gran, a Gràcia totes en coneixem casos.

Els lloguers s’han disparat més d’un 20%. El preu mitjà: 900 euros, poc assequible pels sous precaris i els ingressos familiars actuals. El lloguer no hauria de superar, en cap cas,  el 30% d’aquests ingressos. El 84% dels desnonaments del 2016 -dades del CGPJ-, estan directament relacionats amb el lloguer i el fet de no poder afrontar els increments especulatius.

Cal aturar la desregularització del sector. S’ha de canviar de seguida La Llei d’Arrendaments Urbans perquè està generant, fa massa temps, situacions d’injustícia i cal garantir, definitivament, el reconeixement del dret social a l’habitatge per sobre de l’interès privat, tal com diu la Llei de l’Habitatge del 2007.

És bàsic tenir un arrelament estable en un habitatge, perdre-ho pot produir efectes psicològics personals greus i  els barris poden perdre cohesió social, la seva identitat i ser espais freds, sense ànima. A Portugal s’ha prohibit per llei desnonar les persones a partir dels 65 anys i mantenir-los les condicions. Una edat vulnerable, cobrant la jubilació i sempre amb més possibles problemes de salut. Seria una boníssima idea a imitar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Escolteu Ones de Dones

Ràdio Gràcia. 107.7 Dimarts de 18 a 19 h

Ones de dones 2

Banc del Temps de Gràcia


Seu a Lluïsos de Gràcia. Plaça del Nord, 7-10. Tel: 93 218 33 72.

Canal Dones Graciamon

Punt d’Informació i atenció a les dones de Gràcia


Dilluns, dimecres i divendres
de 9h a 12h.
Dimarts i dijous, de 16h a 19h
Francesc Giner,46.
Tel.: 93 291 43 30

Associació de veïns i veïnes el Coll- Valcarca/ Vocalia de la dona


Plaça Grau Miró,2b. Obert cada tarda, de 17h a 20h

Centre d’Informació i Recursos per a les Dones


Camèlies,32-36

Ciberdona

Associació de dones no stàndards

Comunicadores del Coll

Comunicadores del Coll

Som un grup dones inquietes i actives

Projecte Minerva

Projecte Minerva

Catàleg virtual de creadores de Gràcia