20 ANYS TROBANT-NOS A LA VIRREINA!

9 novembre 2019
By

Acte25-N-Virreina 20anysConxa Garcia.  Com cada any, el Districte de Gràcia commemo­ra el 25N, el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones i, és per aquest motiu que ens convidem a participar a l’Acte Central del 25N, organitzat pel Consell de Dones, que tindrà lloc el divendres 15 de novembre a les 18:30h a Plaça Virreina.

Enguany, es recordarà el feminicidi de la veïna Ma. Ángeles Chivan, que va tenir lloc  ara fa 20 anys al carrer Robí, fet que va donar origen a les concentracions  de denúncia per part del moviment veïnal a la Plaça de la Virreina  Són 20 anys recordant aquest assassinat  i els feminicidis posteriors a Gràcia.  Vint anys de denúncia de la violència masclista i de mostrar el nostre suport a totes aquelles veïnes que han patit o pateixen violències de gènere.

També han estat 20 anys d’exigència vers les demandes de les dones, coses necessàries com:  continuar donant visibilitat a la tasca i creativitat de les nostres dones, ara i a través de la història: tot donant noms de dona als nostres espais; fer coeducatives les nostres escoles, instituts i entitats de lleure; promoure que les dones tinguin un lloc a les Juntes de les entitats; donar suport i acompanyament a les dones que pateixen violències de gènere; pensar també en les dones a l’hora de dissenyar l’urbanisme; oferir l’atenció sanitària necessària; dissenyar activitats i acompanyar les dones grans, que viuen soles i tenen problemes de mobilitat.

A més, exigint voluntat política per acompanyar de prou dotació econòmica i recursos adients la llei catalana del 2008 i  exigir també que no es tombin lleis que ajudarien moltes dones en situació de violència, com la Llei Catalana d’Igualtat entre Homes i Dones. També per a la formació adequada de qui ha d’atendre aquests casos a tots nivells: assistència social, policia, personal del sistema judicial. No necessitem retallades i sí  revertir les que es van produir.  I s’ha d’actuar, sempre,  amb sensibilitat vers les dones que pateixen agressions masclistes.

En aquest acte es farà la lectura del manifest, la tradicional encesa d’espelmes i l’actuació teatral del Cabaret Feminista.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Escolteu Ones de Dones

Ràdio Gràcia. 107.7 Dimarts de 18 a 19 h

Ones de dones 2

Banc del Temps de Gràcia


Seu a Lluïsos de Gràcia. Plaça del Nord, 7-10. Tel: 93 218 33 72.

Canal Dones Graciamon

Punt d’Informació i atenció a les dones de Gràcia


Dilluns, dimecres i divendres
de 9h a 12h.
Dimarts i dijous, de 16h a 19h
Francesc Giner,46.
Tel.: 93 291 43 30

Associació de veïns i veïnes el Coll- Valcarca/ Vocalia de la dona


Plaça Grau Miró,2b. Obert cada tarda, de 17h a 20h

Centre d’Informació i Recursos per a les Dones


Camèlies,32-36

Ciberdona

Associació de dones no stàndards

Comunicadores del Coll

Comunicadores del Coll

Som un grup dones inquietes i actives

Projecte Minerva

Projecte Minerva

Catàleg virtual de creadores de Gràcia