10 ANYS BIBLIOTECA M. ANTONIETA COT

25 novembre 2021
By

 

Biblioteca M. Antonita CotConxa Garcia.   La Biblioteca M. Antonieta Cot ha celebrat el seu desè aniversari.  Recordo l’acte de la seva inauguració amb la sala d’acte plena a vessar i amb la presència de moltes bibliotecàries, algunes que l’havien conegut. Vull recordar que va ser el Consell de Dones de Gràcia i els grups de dones que el conformaven les que van aconseguir posar el nom de M. Antonieta Cot a la nova Biblioteca de Penitents i fer un acte d’homenatge a les Bibliotecàries de Catalunya.

En aquell moment a  Barcelona teníem 36 biblioteques, de les quals només 5 amb nom de dona. A Gràcia en teníem una amb el nom de la Vila i l’altre de l’escriptor Jaume Fuster, per ser equitatius la nova biblioteca havia de dur un nom de dona.  La Comissió de Nomenclàtor de Gràcia va aprovar-ho, per unanimitat, per la seva trajectòria professional i personal, com a representant del col·lectiu de bibliotecàries i com a gracienca; i el Plenari Municipal del ho ratificà.

En l’informe presentat per l’Elena Ràfols, historiadora i membre del grup Circare, representant del Consell de Dones en aquesta Comissió  recordava que”  a Catalunya, durant molts anys les biblioteques populars han estat en mans únicament de dones i moltes d’elles  han estat, durant la dictadura franquista, les garants de difondre la cultura, la tradició i la llengua catalana dins les possibilitats que la situació permetia”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Escolteu Ones de Dones

Ràdio Gràcia. 107.7 Dimarts de 18 a 19 h

Ones de dones 2

Banc del Temps de Gràcia


Seu a Lluïsos de Gràcia. Plaça del Nord, 7-10. Tel: 93 218 33 72.

Canal Dones Graciamon

Punt d’Informació i atenció a les dones de Gràcia


Dilluns, dimecres i divendres
de 9h a 12h.
Dimarts i dijous, de 16h a 19h
Francesc Giner,46.
Tel.: 93 291 43 30

Associació de veïns i veïnes el Coll- Valcarca/ Vocalia de la dona


Plaça Grau Miró,2b. Obert cada tarda, de 17h a 20h

Centre d’Informació i Recursos per a les Dones


Camèlies,32-36

Ciberdona

Associació de dones no stàndards

Comunicadores del Coll

Comunicadores del Coll

Som un grup dones inquietes i actives

Projecte Minerva

Projecte Minerva

Catàleg virtual de creadores de Gràcia