Conxa Garcia. La Griselda Martín Carpena va néixer el 1959, al barri del Poble Sec. És Llicenciada en Medicina i Cirurgia General, a l’Hospital Clínic i ha realitzat estudis de Doctorat en psiquiatria infantil i juvenil, amb una tesina sobre l’Anorexia. Des del 1994 exerceix com Metge de Família en un CAP de Cornellà del Llobregat. També és escriptora.
La seva primera novel.la “Mujeres en la sombra” (Editorial Comanegra, Barcelona, 2009), diu ella que “és la novel.la que sempre he dut escrita a la ment”. Agafa cent anys de la vida d’una família, és la història d’una saga de dones que, malgrat restar a l’ombra, lluiten per un món millor.
Està treballant en una segona novel.la que durà per títol “La Agenda Roja” i que sortirà en català. L’autora és bilingüe. També sortirà aviat una antologia de relats que està elaborant amb un grup de catorze autors i autores de Cornellà. També un llibre que, en principi, es titularà “Més enllà de les muntanyes”, de relats que il.lustrarà la seva filla.
Gran lectora i també escriptora. Un exemple més contra aquella idea que oposa la gent de ciències i la de lletres. Conrea la narrativa, l’assaig i els relats breus. Coautora del llibre de relats “Que me estàs contando”. I finalista, dues vegades, del concurs de relats de l’Ajuntament de Sant Joan Despí, amb “te con Blanca” i “Girando en la Rotonda”.
Ha simultanejat la publicació d’articles d’opinió i científics amb la literatura. Col.laboradora del gabinet de premsa d’UGT i fa un temps va ser coordinadora de Catalunya del grup de facultatius, ha publicat diversos textos sobre l’exercici de la medicina i la seva visió de la societat.
Com defensora dels drets de la dona, el 2010 va ser l’encarregada de llegir el manifest contra la violència masclista a l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, dins del context d’activitats divulgatives i culturals de la ciutat.
Respecte a la seva professió de metge i la situació actual, creu que la salut i l’educació són els dos pilars d’una societat i és declara a favor de la sanitat pública i en contra de la concertada. Ella pensa en el pacient “com un tot” i que és important, ja en el primer contacte, “tenir empatia, és bàsic”.
També té dos blocs “Dibujando con palabras” i “paciente no és fàcil, médico tampoco”.