A LA VIRREINA CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA

10 novembre 2014
By

Recordeu que esteu totes convidades  als actes en commemoració del 25 de novembre, Dia per l’eliminació de la violència envers les dones, que es realitzaran al Districte de Gràcia.

La primera cita és, com cada any, a la Plaça de la Virreina, el proper divendres 14 de novembre, a les vuit del vespre. Es llegirà el Manifest i hi haurà una actuació de la cantant Rosa Zaragoza.

Les altres cites al nostre Districte són:

Xerrada #Noves violències, nous imaginaris. Ha canviat la nostra percepció de la violència masclista? I l’art, el cinema i els mitjans de comunicació, han canviat la manera de mostrar-la? Com retratem a les víctimes? I a les persones agressores? Seguim sent una cultura violenta i masclista? Mitjançant els llenguatges de la fotografia, el còmic, el cinema, la televisió i els videojocs, analitzarem les lectures i representacions actuals de la violència de gènere, i descobrirem el paper dels imaginaris en el foment d’una societat més igualitària i lliure de violència vers les dones.

Dimarts 18 de novembre a les 19h a la Biblioteca Vila de Gràcia (c/ Torrent de l’Olla, 104). Organitza PIAD de Gràcia, xerrada a càrrec de Trama Serveis Culturals.

Projecció del curtmetratge La Luisa no és a casa, i xerrada posterior a càrrec de l’autora Celia Rico. A la Luisa se li ha espatllat la rentadora. El desastre inicial que suposarà per a la seva llar aquesta avaria s’acabarà convertint en la coartada perfecta per a trencar amb la seva lenta quotidianitat. Però per al seu marit, l’absència de rentadora implicarà una absència encara més important: la Luisa ja no és a casa complint amb la seva condició de mestressa i esposa submisa.

Dimecres 26 de novembre a les 17h a l’Associació de Veïns i Veïnes Coll-Vallcarca (Plaça Grau Miró, 1). Organitza PIAD de Gràcia amb la col·laboració de Dones del Coll.

Xerrada #Hitchcock’s Vertigo. Patologies de la mirada masculina. La relació de Hitchcock amb les dones és, si més no, polèmica. Tanmateix, hi ha en el seu cinema no només una forma sincera i incisiva d’apropar-se a la psicologia femenina, sinó també una anàlisi honesta i ferotge de la condició de l’home. El major exemple d’aquesta és Vertigo. A partir de seqüències de la pel·lícula, reflexionarem sobre la mirada masculina, la representació de les dones i la violència de gènere.

Dimarts 27 de novembre a les 19h a la Biblioteca M. Antonieta Cot (Passeig Pg. Vall d’Hebron, 65-69). Organitza PIAD de Gràcia, xerrada a càrrec de Trama Serveis Culturals.

Com diu el Manifest que es llegirà a la Plaça de la Virreina ” Tots i totes podem posar el nostre granet de sorra per canviar les coses, és fàcil. Només hem de fer veure a totes les persones del nostre voltant, que tinguin actituds masclistes, que no tenen la nostra complicitat, que tenim tolerància zero davant d’aquestes situacions. Prou de silencis, prou de complicitats!”

“A vegades, les complicitats es donen en petites coses, en alguna broma, algun gest, un comentari, una mirada. La violència de gènere sorgeix des dels valors patriarcals i  es basa en els petits actes quotidians que, la força del costum, ens han portat a admetre i que són la veritable llavor de la discriminació i la violència.”

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Escolteu Ones de Dones

Ràdio Gràcia. 107.7 Dimarts de 18 a 19 h

Ones de dones 2

Banc del Temps de Gràcia


Seu a Lluïsos de Gràcia. Plaça del Nord, 7-10. Tel: 93 218 33 72.

Canal Dones Graciamon

Punt d’Informació i atenció a les dones de Gràcia


Dilluns, dimecres i divendres
de 9h a 12h.
Dimarts i dijous, de 16h a 19h
Francesc Giner,46.
Tel.: 93 291 43 30

Associació de veïns i veïnes el Coll- Valcarca/ Vocalia de la dona


Plaça Grau Miró,2b. Obert cada tarda, de 17h a 20h

Centre d’Informació i Recursos per a les Dones


Camèlies,32-36

Ciberdona

Associació de dones no stàndards

Comunicadores del Coll

Comunicadores del Coll

Som un grup dones inquietes i actives

Projecte Minerva

Projecte Minerva

Catàleg virtual de creadores de Gràcia