DES DE GRÀCIA, CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA

10 novembre 2012
By

El proper divendres, 16 de novembre, a les vuit de la tarda, a la Plaça de la Virreina, totes les gracienques i graciencs estan convocats, un any més, per mostrar el seu rebuig contra la violència masclista. L’acte està organitzat pel Consell de Dones de Gràcia i constarà de la lectura del manifest elaborat pel Consell, la lectura d’un breu manifest de l’Associació d’homes Igualitaris i d’una actuació de dansa, a càrrec de La Caldera.

El Dia Anual de Gràcia contra la violència vers les Dones arriba a la seva tretzena convocatòria, des que el moviment veïnal inicià aquestes concentracions. El Consell de Dones del Districte de Gràcia, que convoca i organitza aquest acte des de fa sis anys i, les dones i els grups de dones que el composen, lluiten dia a dia, per eradicar aquesta violència del nostre barri, de la nostra ciutat, de la nostra societat.
Les dades tornen a mostrar que, al nostre barri, hi ha un munt de dones que suporten maltractaments. Segons el Servei d’Atenció a la Víctima dels Mossos i Mosses d’Esquadra, des del primer d’octubre del 2011 fins al 30 de setembre del 2012, s’han rebut 145 denúncies de violència de gènere. Actualment, al nostre Districte es fa el seguiment de 118 víctimes de violència intrafamiliar, de les quals, 82 tenen un ordre vigent d’allunyament del seu agressor.

El Punt d’Informació i Atenció a la Dona de Gràcia, des de la seva obertura a l’octubre del 2004, ha atès un total de 1.545 dones, de les quals, 290 han patit violència de gènere.

Com diu el Manifest elaborat pel Consell de Dones “Semblaria que ens repetim cada any, però, la realitat és que, malgrat el camí recorregut, encara avui, les dades demostren que les desigualtats entre els homes i les dones són molt grans i cap de les fites assolides en els darrers anys resta consolidada definitivament. Ja hem començat a retrocedir en els nostres drets i estem en risc de continuar perdent-los, juntament amb els incipients canvis de mentalitat social, en l’actual conjuntura de crisi econòmica”.

El manifest d’enguany torna a fer palesa la importància de la implementació de la Coeducació a tot l’àmbit educatiu. És necessari “un canvi de mentalitat, una tasca de prevenció, una valoració del treball de cura, un respecte a la diferència que, només amb la coeducació, es pot aconseguir i generalitzar, perquè la societat sigui més justa, més lliure i més feliç, ja que per l’escola hi passa tota la població “obligatòriament” i sembla que és el lloc adient per poder incidir i prevenir, però no és fàcil.” Tampoc hem d’oblidar, que les mares i els pares són els primers que han de formar els seus fills per assolir una societat paritària i respectuosa”.

El Consell de Dones de Gràcia  mostra la seva satisfacció pel fet que “algunes entitats han començat ha respondre -a la crida que els dirigia l’any anterior. Cal que mantinguem i ampliem aquest treball conjunt per implicar el conjunt del veïnat en aquesta fita que té a veure amb el desenvolupament de les generacions futures, amb els seus valors i amb el nostre progrés cap a una societat més justa i igualitària”.

També es convida a les gracienques “a participar a les Comissions que hem posat en marxa, arrel de la I Trobada de Dones de Gràcia: Dones Grans, Espai Públic, Cultura i Coeducació. Es tracta de treballar per aconseguir una més gran qualitat de vida per a les dones grans; perquè es tinguin en compte les necessitats i la visió de les dones en l’urbanisme; per l’empoderament i la visibilització de les dones i la seves aportacions i creativitat; i per promoure una escola coeducativa que eviti la discriminació i les relacions abusives. Totes elles, fites en la línia d’eradicar les discriminacions i la violència de gènere”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Escolteu Ones de Dones

Ràdio Gràcia. 107.7 Dimarts de 18 a 19 h

Ones de dones 2

Banc del Temps de Gràcia


Seu a Lluïsos de Gràcia. Plaça del Nord, 7-10. Tel: 93 218 33 72.

Canal Dones Graciamon

Punt d’Informació i atenció a les dones de Gràcia


Dilluns, dimecres i divendres
de 9h a 12h.
Dimarts i dijous, de 16h a 19h
Francesc Giner,46.
Tel.: 93 291 43 30

Associació de veïns i veïnes el Coll- Valcarca/ Vocalia de la dona


Plaça Grau Miró,2b. Obert cada tarda, de 17h a 20h

Centre d’Informació i Recursos per a les Dones


Camèlies,32-36

Ciberdona

Associació de dones no stàndards

Comunicadores del Coll

Comunicadores del Coll

Som un grup dones inquietes i actives

Projecte Minerva

Projecte Minerva

Catàleg virtual de creadores de Gràcia