ROSA BALCELLS I LLASTARRY

1 abril 2014
By

ROSA BALCELLSConxa Garcia.  Rosa Balcells i LLastarry va rebre un merescut homenatge a la seu de l’Orfeó Gracienc, el dia mateix de l’aniversari del seu naixement. Per a ella era un lloc molt especial, ja que era filla del seu fundador i director i on va iniciar la seva formació musical.

Rosa Balcells va ser una arpista reconeguda internacionalment. Pau Casals la va incloure com a solista en la seva orquestra. Els anys 30 va tenir una intensa vida de concertista en recitals i grups de cambra.

Era Catedràtica d’arpa al Conservatori Municipal de Música de Barcelona i, després de la guerra, es va dedicar a la docència. L’homenatge va ser impressionant, organitzat per l’Associació Catalana d’Arpistes, fundada per ella mateixa, juntament amb algunes de les seves deixebles, l’any 1989.

En el concert d’homenatge, vam reviure músiques que ella apreciava. Durant una part del concert hi havia sis arpes a l’escenari. Els instruments en si ja són una mena d’obra d’art. Les sis arpistes que les van fer sonar ens van oferir uns moments meravello a què poques vegades hi tenim accés.

També es va passar el documental de la Mireia Marina Fosalba: Quan sents l’arpa, Rosa Balcells (1914-1997) el centenari d’una arpista i una exposició. Hi actuaren les arpistes Olga Benito, Margarida Arnal, Lina Serracarabasa, M. Lluïsa Ibáñez, Marta Jarne, Teresa Espuny, Carme Ubach i Cristina Badia.

Totes les activitats commemoratives, incloent-hi la de l’Orfeó, es duen a terme amb el voluntariat de les seves deixebles i memebres de l’Associació Catalana d’Arpistes (entitat sense ànim de lucre).

Ara bé, per fer el documental han hagut de recórrer a professionals i demanen la col.laboració per a la seva producció. Si ho feu i escriviu un correu a acarpistes@gmail.com, us faran arribar una còpia. Si voleu posar-hi el vostre granet de sorra, el podeu ingressar al compte de l’Associació Catalana d’Arpistes: ES11 0081 0217 11 0001044107

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Escolteu Ones de Dones

Ràdio Gràcia. 107.7 Dimarts de 18 a 19 h

Ones de dones 2

Banc del Temps de Gràcia


Seu a Lluïsos de Gràcia. Plaça del Nord, 7-10. Tel: 93 218 33 72.

Canal Dones Graciamon

Punt d’Informació i atenció a les dones de Gràcia


Dilluns, dimecres i divendres
de 9h a 12h.
Dimarts i dijous, de 16h a 19h
Francesc Giner,46.
Tel.: 93 291 43 30

Associació de veïns i veïnes el Coll- Valcarca/ Vocalia de la dona


Plaça Grau Miró,2b. Obert cada tarda, de 17h a 20h

Centre d’Informació i Recursos per a les Dones


Camèlies,32-36

Ciberdona

Associació de dones no stàndards

Comunicadores del Coll

Comunicadores del Coll

Som un grup dones inquietes i actives

Projecte Minerva

Projecte Minerva

Catàleg virtual de creadores de Gràcia