ADA COLAU, ALCALDESSA DE BARCELONA

1 febrer 2016
By

Foto ada colauConxa Garcia.   Ada Colau es va presentar al Col·legi de Periodistes, amb Neus Bonet com a moderadora. Respongué àmpliament totes les preguntes de la sala plena a vessar, amb un to positiu i proper, molt enfocat en la lluita contra la desigualtat. No va esmentar en concret les dones: però respongué les preguntes de les companyes de La Independent i va dir que és feminista.

El tema plantejat per la Montserrat Minobis, sobre la situació de la prostitució a la ciutat, es dedueix que haurà de seguir esperant, per intentar arribar a algun consens. El que sí que ha assegurat és que es posarà sobre la taula molt aviat. Colau s’ha mostrat també manifestament feminista, quan se li ha preguntat sobre la precarietat laboral de les dones, o sobre com eradicar la violència de gènere a la ciutat.

Va dir que no s’escatimen mitjans per lluitar contra la desigualtat i donar suport a les dones. Es va mostrar entusiasmada per l’equip que col·labora amb ella a l’Ajuntament, en el qual destaquen notablement algunes responsables d’àrees. Va subratllar que “és la primera vegada que hi ha una dona al capdavant de l’Alcaldia i, això, ja és un canvi de paradigma i (una mostra) de la nova època que vivim”. També va dir que hi ha molts problemes sobre la taula i que no té una vareta màgica per solucionar-los, però sí la voluntat.

Respecte a la vida als barris, tema que ens interessa també a les veïnes va comentar que a Barcelona “estem encara patint els efectes de la crisi, provocada, en part, per la bombolla immobiliària i ara no deixarem que també ens exploti la bombolla turística “.

Colau vol anar a una ciutat social, amb vida als barris: “en els últims anys s’ havia obert una bretxa de desigualtat molt gran, tant a nivell humà, com social i urbanístic. Ja no anem a afavorir els grans edificis sinó les reformes a peu de carrer, ni anem a promoure l’economia amb peus de fang, especulativa i que només pretén guanyar diners “.

Per a Colau, cal posar sobre la taula les necessitats de la gent, aconseguir un salari mínim social, afavorir l’economia col·laborativa i solidària, cooperatives, els negocis de barriada i petites empreses. I un tema prioritari en el programa d’aquest govern municipal és la millora del medi ambient, acabar amb la contaminació i posar tots els mitjans per anar a una ciutat realment saludable.

Vol un Projecte de nou Pla de Barris, decidit des de la base i consensuat amb l’oposició. Per a ella és fonamental la col·laboració amb l’àrea metropolitana que envolta la ciutat. “No pensem limitar les nostres actuacions de millora als estrictes límits d’un barri determinat”. “I com ho farem -es preguntà- amb reformes urbanístiques que fomentin la vida col·lectiva i la sociabilitat, així com amb el foment de polítiques culturals i esportives, sobretot en els barris més desatesos fins ara. Per acabar, va demanar acords que vagin més enllà dels interessos concrets dels partits, acords a favor de la ciutat amb visió de futur.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Escolteu Ones de Dones

Ràdio Gràcia. 107.7 Dimarts de 18 a 19 h

Ones de dones 2

Banc del Temps de Gràcia


Seu a Lluïsos de Gràcia. Plaça del Nord, 7-10. Tel: 93 218 33 72.

Canal Dones Graciamon

Punt d’Informació i atenció a les dones de Gràcia


Dilluns, dimecres i divendres
de 9h a 12h.
Dimarts i dijous, de 16h a 19h
Francesc Giner,46.
Tel.: 93 291 43 30

Associació de veïns i veïnes el Coll- Valcarca/ Vocalia de la dona


Plaça Grau Miró,2b. Obert cada tarda, de 17h a 20h

Centre d’Informació i Recursos per a les Dones


Camèlies,32-36

Ciberdona

Associació de dones no stàndards

Comunicadores del Coll

Comunicadores del Coll

Som un grup dones inquietes i actives

Projecte Minerva

Projecte Minerva

Catàleg virtual de creadores de Gràcia