JUSTÍCIA PATRIARCAL

21 novembre 2017
By

Foto manifestacio-masclisme-violencia-institucional-BarcelonaConxa Garcia. Fa uns dies es van concentrar unes 200 persones davant del Dpt. de Justícia, per donar suport a la noia violada a Pamplona l’any passat, indignades i  denunciant una justícia patriarcal. Una de cada cinc dones és violada en algun moment de la seva vida i gairebé dos terços de les violacions no es denuncien i, a més, a les víctimes se’ls fa  creure que en realitat la culpa era seva, que eren elles que s’ho buscaven.

Em faig ressò de la nota de les associacions feministes de Navarra  Andrea i Lunes Lilas, sobre el judici per aquesta violació col·lectiva, que diu que s’ha de qüestionar l’educació patriarcal i preguntar-nos per què un home pot abusar de la seva posició de poder en aquesta societat. S’ha d’aconseguir que la vergonya i la culpa canviïn de bàndol. Que ho sentin els qui realitzen agressions sexistes. Que la culpabilitat recaigui en l’agressor i no en la víctima.

Que es modifiqui la llei estatal 2004 sobre la violència de gènere, perquè incorpori aquesta realitat que és la violència sexual.  Tres dones denuncien cada dia una violació. Són els casos més greus en una societat on l’encalçament sexual i  al carrer està a l’ordre del dia. Educades en un context en què la dona es considera com inferior, i sense dret a estar en espais fins ara prohibits com el carrer, la nit o les festes, moltes víctimes callen durant anys o fins i tot per sempre pel temor a ser jutjades pel seu entorn i per la societat. La por, la culpa i la vergonya han estat el pa de cada dia. La Violència Sexual, és Violència Masclista i com a tal ha de ser jutjada. Que els i les jutgesses, així ho recullin.

També es commina els mitjans de comunicació que realitzin una tasca no només informativa sinó també formativa en la recerca de la igualtat i l’eradicació dels masclisme i les seves manifestacions.

Tot això necessita d’un moviment ciutadà de recolzament general, que entengui les causes i per tant no jutgi i qüestioni les històries d’encalç i les violacions amb preguntes com, per què denuncien ara?, Per què ara totes juntes? No serà mentirà? Què feia a aquestes hores al carrer i sola? Per què va anar-hi amb ells?

La violència sexual, es violència masclista. Cal mesures integrals per solucionar-la, tot recordant que només existeix una vacuna: la igualtat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Escolteu Ones de Dones

Ràdio Gràcia. 107.7 Dimarts de 18 a 19 h

Ones de dones 2

Banc del Temps de Gràcia


Seu a Lluïsos de Gràcia. Plaça del Nord, 7-10. Tel: 93 218 33 72.

Canal Dones Graciamon

Punt d’Informació i atenció a les dones de Gràcia


Dilluns, dimecres i divendres
de 9h a 12h.
Dimarts i dijous, de 16h a 19h
Francesc Giner,46.
Tel.: 93 291 43 30

Associació de veïns i veïnes el Coll- Valcarca/ Vocalia de la dona


Plaça Grau Miró,2b. Obert cada tarda, de 17h a 20h

Centre d’Informació i Recursos per a les Dones


Camèlies,32-36

Ciberdona

Associació de dones no stàndards

Comunicadores del Coll

Comunicadores del Coll

Som un grup dones inquietes i actives

Projecte Minerva

Projecte Minerva

Catàleg virtual de creadores de Gràcia