EL PROJECTE RADARS D’EN CAMP D’EN GRASSOT

8 octubre 2010
By

Amb la idea d’aconseguir un barri més solidari i humà neix al 2008 el Projecte Radars del barri del Camp d’en Grassot, que té com a objectiu ajudar a les persones de la tercera edat per tal que puguin romandre a les seves llars tot garantint el seu benestar social.

En aquest temps, el Projecte Radars ha entrevistat 180 persones grans per conèixer la seva situació i necessitats, mitjançant un porta a porta amb voluntaris i voluntàries de Creu Roja, a quatre illes del barri. Una vegada ubicades les persones grans, els serveis socials del Districte de Gràcia van fer-ne una valoració i, en cas de risc, van realitzar una intervenció professional.

Avui ja són 128 persones grans que compten amb un sistema de seguiment telefònic, implementat amb la col·laboració de persones voluntàries de Creu Roja. A més a més, 126 veïnes, veïns i, comerciants voluntaris també contribueixen a reduir a el risc d’aïllament de les persones grans del seu entorn, fent de “Radar Veïnal” que significa estar atent als canvis de la situació de les persones grans.

De les 128 persones grans que actualment compten amb el seguiment del projecte Radars, 98 persones (un 77%) són dones. Principalment viuen soles (un 53%) o acompanyades per la seva parella (un 25%), és a dir, acompanyades per una persona gran, però el principal grup d’intervenció és sens dubte el grup de dones grans que viuen soles.

D’acord amb la Anàlisi de la Situació de Salut del Districte de Gràcia, elaborat per l’Agència de Salut Pública de Barcelona, al febrer 2010, tant en l’índex de sobreenvelliment com en la població que viu sola de més de 85 anys, el districte de Gràcia presenta valors per homes i dones superiors al global de la ciutat i aquest l’índex es va incrementant. A més a més, es pot observar un augment del percentatge de persones majors de 85 anys que viuen soles, sent al 2008 un 23,3% en el cas dels homes i, un 42% en les dones, és per això que les principals persones beneficiàries d’aquest projecte són dones grans, sovint de més de 85 anys, que viuen soles al Camp d’en Grassot.

Són membres del Projecte Radars: Amics de la Gent Gran, Associació de Veïns i Amics del Passeig de Sant Joan, Associació de Comerciants Nova Travessera, Associació de Pensionistes i Jubilats La Sedeta, CAP Pare Claret, Casal d’Avis Siracusa, Centre Cívic La Sedeta, Club de Petanca Sant Joan, Creu Roja, Federació Catalana de Voluntariat Social, Fundació Nostra Senyora dels Àngels, Obra Cor de Maria, Parròquia Cor de Maria, Residència Assistida i Centre de Dia Salus Gràcia, Residència i Centre de Dia Siracusa, Serveis Socials, Unió Catalana de Sèniors.

Liliane Gallamini, tècnica del Projecte Radars

One Response to EL PROJECTE RADARS D’EN CAMP D’EN GRASSOT

  1. Cambio y Corto on 2 desembre 2011 at 11:33

    […] Liliane Gallamini, tècnica del Projecte Radars EL PROJECTE RADARS D’EN CAMP D’EN GRASSOT […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Escolteu Ones de Dones

Ràdio Gràcia. 107.7 Dimarts de 18 a 19 h

Ones de dones 2

Banc del Temps de Gràcia


Seu a Lluïsos de Gràcia. Plaça del Nord, 7-10. Tel: 93 218 33 72.

Canal Dones Graciamon

Punt d’Informació i atenció a les dones de Gràcia


Dilluns, dimecres i divendres
de 9h a 12h.
Dimarts i dijous, de 16h a 19h
Francesc Giner,46.
Tel.: 93 291 43 30

Associació de veïns i veïnes el Coll- Valcarca/ Vocalia de la dona


Plaça Grau Miró,2b. Obert cada tarda, de 17h a 20h

Centre d’Informació i Recursos per a les Dones


Camèlies,32-36

Ciberdona

Associació de dones no stàndards

Comunicadores del Coll

Comunicadores del Coll

Som un grup dones inquietes i actives

Projecte Minerva

Projecte Minerva

Catàleg virtual de creadores de Gràcia