ENTREVISTA A Mª CARMEN BALIBREA. BOTIGA TORNER

10 febrer 2011
By

 La botiga Torner, al carrer Puigmartí, fa més de 30 anys que està oberta. La propietària, la Carme, té dues botigues més a Barcelona: una botiga de roba d’home al mateix carrer Puigmartí i una altra, a prop del Mercat de Sant Antoni. La botiga Torner és una botiga de roba per a dones que es dirigeix a un públic ampli, de diferents franges d’edat i que ha apostat sempre per la bona qualitat del seus productes.Enguany, la Carme, ja una mica cansada, ( li queden dos anys per jubilar-se) aprofita que el marit és jubila i plega. Ara el negoci passarà a mans de Mª Carmen Balibrea, que des de fa molts anys, n’és l’encarregada i s’ocupa que tot funcioni.

Com heu viscut i heu fet front a la crisi ? Durant la crisi, les vendes han baixat força. Hem utilitzat diverses estratègies per poder mantenir el negoci. Hem buscat fabricants nous per ajustar més els preus, hem disminuït l’estoc,… Però no hem rebaixat gaire els preus perquè es rebaixar la qualitat i, per tant, perdre la nostra clientela

Quina ha estat la resposta de les vostres clientes? Les clientes han continuat comprant però amb menys freqüència. Les compradores busquen la qualitat, els dissenys i les talles que nosaltres oferim. Hem tingut poc client nou ja que hi ha molta oferta més barata encara que de menys qualitat però hem pogut anar conservant la nostra clientela habitual.

Quins són els teus horaris i la teva jornada laboral: Els meus horaris són molt amplis, gairebé interminables. De cara al públic, la botiga obre de 10h.a 13h i de 17h a 20h, inclosos el dissabtes. Però també hi ha molta feina a porta tancada i tot sovint m’he de quedar a dinar a la botiga. Alguns diumenges també treballo, per repassar el “gènero” i provar-lo, perquè tingui bon caient. Es fa difícil conciliar els horaris de treball amb la vida familiar i personal.

Com veus el panorama en el barri pel que fa a les botigues de roba? Moltes de les antigues botigues familiars del barri tanquen perquè es jubilen els propietaris i no hi ha ningú que continuï amb el negoci. Ara s’obren noves botigues però a nosaltres no ens afecta gaire perquè la clientela busca la nostra especialitat: qualitat, talles grans i bon patronatge.

Consideres que hi ha una baixada de qualitat en el sector? Cada cop més, hi ha fabricants , que venen a baix preu per la baixa qualitat del seu producte i només fan talles petites. Tot dirigit a la joventut  que només vol roba per una temporada. Nosaltres comprem a fabricants d’aquí i també a algun fabricant alemany. Són fabricants que tenen qualitat en els teixits, el patronatge i la confecció i que fabriquen talles grans. Vam tenir una experiència: vam comprar unes bruses a un fabricant de baix preu i no les vam poder vendre. La nostra clientela no vol aquesta qualitat.

Ara, quan la botiga sigui teva, penses canviar alguna cosa? Quines perspectives de futur veus? No, no canviaré gaire. Vull donar continuïtat a la línia que la botiga ha tingut fins ara. Si seguim en aquesta línia de treball: qualitat i productes dirigits a  un públic femení ampli, crec que les coses poden anar bé.

MOLTES GRÀCIES PER TOT CARME. QUE TOT ET VAGI MOLT BÉ.

Lídia i Sara.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Escolteu Ones de Dones

Ràdio Gràcia. 107.7 Dimarts de 18 a 19 h

Ones de dones 2

Banc del Temps de Gràcia


Seu a Lluïsos de Gràcia. Plaça del Nord, 7-10. Tel: 93 218 33 72.

Canal Dones Graciamon

Punt d’Informació i atenció a les dones de Gràcia


Dilluns, dimecres i divendres
de 9h a 12h.
Dimarts i dijous, de 16h a 19h
Francesc Giner,46.
Tel.: 93 291 43 30

Associació de veïns i veïnes el Coll- Valcarca/ Vocalia de la dona


Plaça Grau Miró,2b. Obert cada tarda, de 17h a 20h

Centre d’Informació i Recursos per a les Dones


Camèlies,32-36

Ciberdona

Associació de dones no stàndards

Comunicadores del Coll

Comunicadores del Coll

Som un grup dones inquietes i actives

Projecte Minerva

Projecte Minerva

Catàleg virtual de creadores de Gràcia