ABD dóna suport a les dones que pateixen violència

8 juliol 2011
By

Conxa García

La Nausica Castelló és la coordinadora del programa LARIS, que l’Associació Benestar i Desenvolupament (ABD), du a terme en la seva seu al carrer de Quevedo 2, a Gràcia. Amb aquest programa volen promoure la sensibilització social i la prevenció en l’àmbit de la violència de gènere i familiar. Aquest darrer any han atès uns 40 infants i 120 dones, de les quals 80 han rebut tractament.

En l’àmbit de la prevenció, des del curs 2004-5 ofereixen una Tallers de prevenció de les relacions abusives per a adolescents, que tenen molta demanda, “sobretot en els pobles de la província de Barcelona. A Barcelona ciutat i a Gràcia, en concret, resulta més difícil accedir-hi als centres escolars”. És un tema que interessa a la societat en general i a les famílies.

Aquest és el Taller que s’ha incorporat en el Catàleg Trenquem el Silenci, que es va `presentar des de la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere. Actualment, han preparat i oferiran uns Tallers amb nens i nenes de primària, amb el suport de l’ICD, tot ampliant la prevenció en edats més primerenques. Aquests Tallers treballen les actituds sexistes i fomenten les relacions de bon tracte, més igualitàries. Per exemple, a l’hora del patí poden conviure i jugar a jocs plegats i no tan competir. Agafen personatges de dibuixos que la mainada veu i que incideixen en idees preconcebudes per desmuntar idees que arrelen des de molt petits. Els fan plantejar-se, més o menys als set anys, “què voldré ser jo de gran” al voltant de les diferents professions. També ofereixen Tallers en l’àmbit de l’educació no formal, com els Casals per a nens i nenes.

És un tema que sembla que està resolt, però al dia a dia hi ha moltes coses a treballar i millorar. Cal incidir en la resolució de conflictes, aprendre a reconèixer “què em passa”, a defensar els meus drets sense trepitjar els altres. Respectar-me a mi i als altres.

ABD compta amb 300 voluntaris i voluntàries, als qual se’ls dóna una bona base formativa, un equip humà que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones i facilitar la integració social dels col.lectius amb més necessitats per raons físiques, psíquiques o d’exclusió social. No fa gaire van participar en el 3er. Congrés del Sector Social de Catalunya, on es plantegen les línies d’actuació de les polítiques socials necessàries perquè la nostra societat sigui més justa.

Caldrà més sensibilitat i consciència que és un tema important i que s’ha d’abordar i que la societat a través de les seves institucions facilitin els recursos necessaris. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Escolteu Ones de Dones

Ràdio Gràcia. 107.7 Dimarts de 18 a 19 h

Ones de dones 2

Banc del Temps de Gràcia


Seu a Lluïsos de Gràcia. Plaça del Nord, 7-10. Tel: 93 218 33 72.

Canal Dones Graciamon

Punt d’Informació i atenció a les dones de Gràcia


Dilluns, dimecres i divendres
de 9h a 12h.
Dimarts i dijous, de 16h a 19h
Francesc Giner,46.
Tel.: 93 291 43 30

Associació de veïns i veïnes el Coll- Valcarca/ Vocalia de la dona


Plaça Grau Miró,2b. Obert cada tarda, de 17h a 20h

Centre d’Informació i Recursos per a les Dones


Camèlies,32-36

Ciberdona

Associació de dones no stàndards

Comunicadores del Coll

Comunicadores del Coll

Som un grup dones inquietes i actives

Projecte Minerva

Projecte Minerva

Catàleg virtual de creadores de Gràcia