Desnonaments

28 setembre 2011
By

Sin+techoConxa García. No és la primera vegada que tracto el tema de l’habitatge. Segueixo amb interès i indignació la greu problemàtica de les execucions hipotecàries i els desnonaments. S’hauria de solucionar aquest tema que no té espera. S’ha d’introduir en el nostre sistema legislatiu la dació en pagament amb caràcter retroactiu, aturar els desnonaments fins que es trobin solucions i crear urgentment un parc públic de pisos en règim de lloguer assequible.

El dret a l’habitatge és un dret fonamental que ens afecta a tots i a totes. A Barcelona i al nostre barri hi ha un munt de pisos buits. Els bancs que van valorar per sobre del seu valor real uns pisos i van donar hipoteques pel 100% del seu import, ara pretenen acabar d’ensorrar les famílies que la crisi ha deixat sense mitjans per pagar la hipoteca. La majoria podrien continuar en el seu pis tot pagant una quantitat mensual inferior, mentre se’ls soluciona el tema de la feina. O bé, si no hi veuen cap altre solució, perdre el pis sense quedar endeutats.

Ja és hora de que els polítics i les nostres institucions es posicionin al respecte i facin possibles solucions per a totes aquelles persones afectades. A sobre que et deixen a l’atur; et retiren la RMI; et redueixen el sou; que et retallen la sanitat, l’educació i els serveis socials; t’has de veure al carrer… és una mica fort tot això! En èpoques de crisi ells són qui ha de vetllar per als més dèbils. No es pot incrementar un patiment que ja és intolerable per a desenes de milers de persones a casa nostra.

El 25 de Setembre a la tarda, s’hi van manifestar milers de persones, convocades per la Plataforma de persones afectades per les hipoteques (PAH) amb el recolzament de les Assemblees 15M, Democràcia Real Ja, i diferents organitzacions socials, entre les quals, la FAVB (que ofereix un Servei contra els desnonaments). Crec que s’hi ha de donar suport a tots els actes que es facin en aquest sentit

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Escolteu Ones de Dones

Ràdio Gràcia. 107.7 Dimarts de 18 a 19 h

Ones de dones 2

Banc del Temps de Gràcia


Seu a Lluïsos de Gràcia. Plaça del Nord, 7-10. Tel: 93 218 33 72.

Canal Dones Graciamon

Punt d’Informació i atenció a les dones de Gràcia


Dilluns, dimecres i divendres
de 9h a 12h.
Dimarts i dijous, de 16h a 19h
Francesc Giner,46.
Tel.: 93 291 43 30

Associació de veïns i veïnes el Coll- Valcarca/ Vocalia de la dona


Plaça Grau Miró,2b. Obert cada tarda, de 17h a 20h

Centre d’Informació i Recursos per a les Dones


Camèlies,32-36

Ciberdona

Associació de dones no stàndards

Comunicadores del Coll

Comunicadores del Coll

Som un grup dones inquietes i actives

Projecte Minerva

Projecte Minerva

Catàleg virtual de creadores de Gràcia