La Rosa Castells i Ikatten

14 octubre 2011
By

Al districte de Gràcia hi ha un munt de dones que posen en marxa diferents projectes. Avui us en presentem dues: una botiga-taller i una Casa que ofereix activitats tot formant part d’una gran família.

Durantla Festa Major, tot recorrent els carrers guarnits una botiga ens cridà l’atenció. Una botiga on venen fulards de seda pintats i presentats per regalar, amb forma de rosa. En entrar vam trobarla Rosa Castellsque ens va dedicar una estona i ens mostrà que, a més de botiga, era també el seu taller. Més tard l’entrevistàrem a Ones de Dones de Ràdio Gràcia.

Castells va estudiar disseny gràfic, pintura i il.lustració. Més tard també va fer disseny i estampats a L’Escola Massana. La seva família està lligada al món tèxtil. Va decidir formar-se en el procés d’estampació el 1999, per tant fa ja dotze anys, i va estar un temps treballant amb un artista que feia pintura sobre seda.

Va decidir establir-se pel seu compte, tenir un taller per fer creacions pròpies. La pintura sobre un material noble com és la seda és molt efectista. També utilitza la seda salvatge, que és més rústica i gruixuda. Alhora, va pensar que volia oferir un lloc perquè les persones que volguessin apropar-se al disseny i veure’l realitzat sobre un teixit, tinguessin l’oportunitat de fer-ho. Així va sorgir el projecte d’obrir el seu taller a la gent que estigués interessada en posar en pràctica la seva creativitat.www.ikatten.com

Es pot escollir entre cursos on ensenya la part tècnica de la utilització dels diferents tints durant una setmana, dues hores diàries, dilluns i divendres. Cursos intensius de cap de setmana. D’un dia a la setmana si es vol crear una peça pròpia. Ofereix cursos d’estampació artesanal, de batik, que és una tècnica mil·lenària, entre d’altres. Ara està posant en marxa un nou projecte per a nens i nenes.La Rosafa tallers infantils durantla Festa Majori, ara, vol apropar aquest món als més petits tot l’any. La mainada és molt creativa i vol obrir-los l’oportunitat de crear formes, d’expressar-se també amb d’altres teixits.També vol intentar provar de fer peces col.lectives, en grup, a través de cursos de tot l’any.

Podeu trobar-la tots els dies, a la tarda, de les 5 a les 8’30, al carrer Joan Blanques 64. Per a més informació: www.ikatten.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Escolteu Ones de Dones

Ràdio Gràcia. 107.7 Dimarts de 18 a 19 h

Ones de dones 2

Banc del Temps de Gràcia


Seu a Lluïsos de Gràcia. Plaça del Nord, 7-10. Tel: 93 218 33 72.

Canal Dones Graciamon

Punt d’Informació i atenció a les dones de Gràcia


Dilluns, dimecres i divendres
de 9h a 12h.
Dimarts i dijous, de 16h a 19h
Francesc Giner,46.
Tel.: 93 291 43 30

Associació de veïns i veïnes el Coll- Valcarca/ Vocalia de la dona


Plaça Grau Miró,2b. Obert cada tarda, de 17h a 20h

Centre d’Informació i Recursos per a les Dones


Camèlies,32-36

Ciberdona

Associació de dones no stàndards

Comunicadores del Coll

Comunicadores del Coll

Som un grup dones inquietes i actives

Projecte Minerva

Projecte Minerva

Catàleg virtual de creadores de Gràcia