MANUAL DE LLENGUA PER VISIBILITZAR LA PRESÈNCIA FEMENINA

25 gener 2012
By

Coberta del Manual de llengua per a visibilitzar la presència femeninaConxa García. L’Eulàlia Lledó Cunill, filòloga i professora de llengua catalana en un institut de la nostra ciutat, és una autora amb una àmplia trajectòria i referent quant a la investigació del sexisme, en la literatura i la llengua. Recentment ha publicat un llibre digital: Manual de llengua per visibilitzar la presència femenina. Es tracta d’un manual digital molt pràctic, de fàcil utilització i accés.

Es tracta, segons l’autora, “d’un conjunt de diferents materials que es dedica a analitzar algunes particularitats ideològiques de la llengua, especialment les que tenen a veure amb els biaixos sexistes i androcèntrics, és a dir, els biaixos que subordinen les dones”.

“Es compon de materials força variats: lectures, textos, documents de diversa índole -n’inclou de literaris-, presentació de recursos, imatges, propostes de treball, etc. Amb vista a analitzar la llengua, reflexionar-hi i, si s’escau, modificar-ne alguns dels usos”.

Aquest material clou la col.lecció Esports, dones i llengua, iniciativa de la Unió de Federacions Esportivas de Catalunya, un projecte que ha tingut una ressonància en l’àmbit de l’esport, però també en àmbits acadèmics i professionals perquè en la seva concepció rau la idea d’avançar cap a una societat més justa basada en el respecte a les persones.

És un Manual que pot ser útil a entitats culturals i esportives, professorat en general i qualsevol persona interessanda en l’equitat i vulgui reflexionar sobre la utilització que fem de la llengua i com podem fer que visibilitzi també, o més adequadament, les dones.

Per consultar-lo: www.beat.cat/manualdellengua

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Escolteu Ones de Dones

Ràdio Gràcia. 107.7 Dimarts de 18 a 19 h

Ones de dones 2

Banc del Temps de Gràcia


Seu a Lluïsos de Gràcia. Plaça del Nord, 7-10. Tel: 93 218 33 72.

Canal Dones Graciamon

Punt d’Informació i atenció a les dones de Gràcia


Dilluns, dimecres i divendres
de 9h a 12h.
Dimarts i dijous, de 16h a 19h
Francesc Giner,46.
Tel.: 93 291 43 30

Associació de veïns i veïnes el Coll- Valcarca/ Vocalia de la dona


Plaça Grau Miró,2b. Obert cada tarda, de 17h a 20h

Centre d’Informació i Recursos per a les Dones


Camèlies,32-36

Ciberdona

Associació de dones no stàndards

Comunicadores del Coll

Comunicadores del Coll

Som un grup dones inquietes i actives

Projecte Minerva

Projecte Minerva

Catàleg virtual de creadores de Gràcia