Kindergarten

9 juny 2012
By

November+2008Sara Reñé. A Alemanya falten kindergarten, és a dir, falten places d’escoles bressol. Segons dades, facilitades recentment pels municipis, es calcula que, en tot el país, hi ha  un dèficit de 16.000 places públiques per infants.

Però, això no obstant, el Consell de Ministres alemany presentarà proximament al Parlament una proposta de Llei perquè les famílies que tinguin cura dels seus fills i filles a casa, sense utilitzar les escoles bressol o altres serveis públics siguin subvencionades. El 2013 cobraran 100 euros mensuals per cada fill petit i a partir del 2014, 150 euros per cada infant. Si el projecte s’aprova, els fons públics, doncs, no seràn destinats a cobrir les mancances en educació infantil sinó a incentivar que les mares es quedin a a la llar en comptes de fer un treball remunerat a fora de casa.

De fet, el tema de la incorporació de les dones al món laboral és sempre un tema conflictiu a Alemanya. Ara per ara, la tasa d’ocupació femenina està deu punts per sota de la masculina, dos terços de les dones que treballen ho fan a temps parcial ( només un 6% d’homes), més del 60% dels treballadors amb contractes precaris o mimijobs 400 euros són dones i existeix una important bretxa salarial entre homes i dones. Jo només em pregunto: aquest és el país que hem de tenir com a model i com a referent? És aquest el país que ha de donar directrius i mandats per a la nostra economia?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Escolteu Ones de Dones

Ràdio Gràcia. 107.7 Dimarts de 18 a 19 h

Ones de dones 2

Banc del Temps de Gràcia


Seu a Lluïsos de Gràcia. Plaça del Nord, 7-10. Tel: 93 218 33 72.

Canal Dones Graciamon

Punt d’Informació i atenció a les dones de Gràcia


Dilluns, dimecres i divendres
de 9h a 12h.
Dimarts i dijous, de 16h a 19h
Francesc Giner,46.
Tel.: 93 291 43 30

Associació de veïns i veïnes el Coll- Valcarca/ Vocalia de la dona


Plaça Grau Miró,2b. Obert cada tarda, de 17h a 20h

Centre d’Informació i Recursos per a les Dones


Camèlies,32-36

Ciberdona

Associació de dones no stàndards

Comunicadores del Coll

Comunicadores del Coll

Som un grup dones inquietes i actives

Projecte Minerva

Projecte Minerva

Catàleg virtual de creadores de Gràcia