VIII FÒRUM CONTRA LES VIOLÈNCIES DE GÈNERE

10 novembre 2012
By

 la participació de grups de dones gracienques: Dones de Vol, ABD i Comunicadores amb Gràcia, es celebrarà els propers dies 15, 16 i 17 de novembre, el Vuitè Fòrum contra les Violències de Gènere i el Cinquè Fòrum Europeu (aquí teniu el programa complert),, a l’Espai Francesca Bonnemaison, al carrer Sant Pere més Baix 7, organitzat per la Plataforma unitària contra les Violències de Gènere.

Enguany el Fòrum es centrara en la reflexió sobre la por que paralitza. Fem cas de les dones que pateixen violència? Quina credibilitat els donem? Les i els professionals que les atenen, les veïnes i veïns, els companys i companyes de feina… per què dubtem? Per què no les entenem?

Què podem fer? Escoltar, comprendre, donar solucions, acompanyar, posar el nostre gra de sorra en aquest mar d’incomprensions. Estant al costat de les dones que pateixen violència de gènere, podem canviar aquesta situació,

El dijous 15, és parlarà de les Estratègies de lluita per la llibertat i la igualtat de les dones europees. És una part del fòrum més adreçada a professionals que treballen amb aquest tema, encara que l’assistència a les sessions és oberta.

El divendres 16, al matí, es fan els tallers adreçats a l’alumnat dels instituts de la nostra ciutat i rodalies. Fins al moment que vam contactar amb l’organització hi havia puntats 650 alumness, que hi participaran. És una tasca que la Plataforma valora com a molt important, ja que es una tasca per promoure un canvi de mentalitats i de prevenció.

Dones de Vol fa dos tallers, un per als adolescents: Lo que quiero y no quiero, on es parla de la individualitat i la llibertat dins de l’àmbit de la parella, del dret a escollir i de la influència de les modes (estereotips i superherois). I un altre adreçat a persones adultes: La Trampa, que parla del maltractament psicològic en l’àmbit de la parella. Les conseqüències de la manipulació: el procés de destrucció de la persona.

ABD organitza un taller per a l’alumnat que du per títol: La mitja taronja, existeix o no? On a través d’activitats vivencials, es reflexiona sobre els rols de gènere, els estereotips sexistes i les desigualtats. Alhora es desestructuren les falses creences sobre el fenomen de la violència de gènere.

Comunicadores amb Gràcia, que coordina el programa Ones de Dones (Ràdio Gràcia), realitza des del primer Fòrum, un Taller de Ràdio amb visió de Gènere, tot ensenyant als nois i noies a preparar i realitzar un programa de ràdio. Actualment es centrà en una tertúlia, que es treballà abans d’entrar a l’estudi de gravació, sobre les relacions que s’estableixen entre el jovent de la seva edat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Escolteu Ones de Dones

Ràdio Gràcia. 107.7 Dimarts de 18 a 19 h

Ones de dones 2

Banc del Temps de Gràcia


Seu a Lluïsos de Gràcia. Plaça del Nord, 7-10. Tel: 93 218 33 72.

Canal Dones Graciamon

Punt d’Informació i atenció a les dones de Gràcia


Dilluns, dimecres i divendres
de 9h a 12h.
Dimarts i dijous, de 16h a 19h
Francesc Giner,46.
Tel.: 93 291 43 30

Associació de veïns i veïnes el Coll- Valcarca/ Vocalia de la dona


Plaça Grau Miró,2b. Obert cada tarda, de 17h a 20h

Centre d’Informació i Recursos per a les Dones


Camèlies,32-36

Ciberdona

Associació de dones no stàndards

Comunicadores del Coll

Comunicadores del Coll

Som un grup dones inquietes i actives

Projecte Minerva

Projecte Minerva

Catàleg virtual de creadores de Gràcia