NOU BARRAQUISME A POBLENOU

13 febrer 2013
By

Conxa Garcia. 

La Síndica de Greuges de Barcelona ens explicava la veritable situació dels anomenats assentaments del Poblenou, que de fet és una situació de barraquisme, com la que va haver fa anys a la zona de Montjuïc. En aquestes naus hi ha més de 200 menors. La majoria de persones viuen de la recollida de ferralla i no és cert que fan molts diners, això és una cosa falsa que es diu. De fet una persona pot aconseguir de 3 a 5 euros al dia, si tot va bé. És una feina il.legal, però amb això es poden defensar una mica.

La majoria de persones són provinents d’altres països, però ara també hi estan anant persones i famílies desnonades per bancs i caixes. En total hi ha unes tres mil persones sense sostre a la ciutat. Unes vuit-centes viuen en aquests assentaments; unes altres vuit-centes ho fan al carrer. La resta en albergs proporcionats pels serveis socials de l’Ajuntament.

El passat dia set de gener, a instàncies de l’Ajuntament de Barcelona, es van desallotjar un grup de persones d’una nau del Poblenou. Com explicava TV3, algunes van anar a llocs provisionals facilitats per l’Ajuntament i d’altres, al cap d’una estona, ja havien entrat i s’havien establert en una nova nau abandonada.

També hi ha grans problemes  a Ciutat Meridiana i Torre Baró, pel tema dels desnonaments.quan hi ha pisos buits.  S’ha de fer lloguer social, a trenta euros, si cal.

S’ha d’aconseguir entre tots els estaments de defensa dels drets de la ciutadania, la pressió de les plataformes creades per la societat civil i els jutges que se senten responsables, que es facin lleis justes que afavoreixin les persones i que no permetin que hi hagi ningú sense sostre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Escolteu Ones de Dones

Ràdio Gràcia. 107.7 Dimarts de 18 a 19 h

Ones de dones 2

Banc del Temps de Gràcia


Seu a Lluïsos de Gràcia. Plaça del Nord, 7-10. Tel: 93 218 33 72.

Canal Dones Graciamon

Punt d’Informació i atenció a les dones de Gràcia


Dilluns, dimecres i divendres
de 9h a 12h.
Dimarts i dijous, de 16h a 19h
Francesc Giner,46.
Tel.: 93 291 43 30

Associació de veïns i veïnes el Coll- Valcarca/ Vocalia de la dona


Plaça Grau Miró,2b. Obert cada tarda, de 17h a 20h

Centre d’Informació i Recursos per a les Dones


Camèlies,32-36

Ciberdona

Associació de dones no stàndards

Comunicadores del Coll

Comunicadores del Coll

Som un grup dones inquietes i actives

Projecte Minerva

Projecte Minerva

Catàleg virtual de creadores de Gràcia