ACTIVITATS DE PREVENCIÓ AL PASSIR DE GRÀCIA

19 febrer 2013
By

IMG_3792.JPGAquesta setmana passaren pels estudis de Ràdio Gràcia, per participar al programa Ones de Dones, la Maria Galán i la Presen Roig, llevadores del PASSIR (Programa d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva) de l’Institut Català de la Salut, que atén la població gracienca, des del CAP Pare Claret, per apropar-nos les activitats preventives que duen a terme.

Van definir Prevenció com “les mesures o disposicions que es prenen davant d’un risc o perill, per evitar o minimitzar les seves conseqüències”. Així des del PASSIR es realitzen activitats preventives per a la disminució de riscos quant a embarassos no desitjats i infeccions de transmissió sexual. Les llevadores van voler remarcar “la importància capdal que en ambdós casos té la utilització dels preservatius”.

També es fa el control i seguiment de l’embaràs amb el seu diagnòstic prenatal, l’educació al naixement, amb grups de on participen pares i mares que estan esperant un nadó; i de postnatal, on es fa una tasca d’atenció a les dones després del part i per a la lactància. S’ha inicat un treball amb grups de pares que tenen com a finalitat aconseguir un més alt grau d’implicació dels homes en la criança i cura dels fills i filles des de l’embaràs, millorant les seves capacitats parentals i afectives, així com la resolució dels dubtes i preocupacions que puguin sorgir entre els futurs pares, amb el programa Canviem-m’ho, tot treballant conjuntament amb lentitat d’Homes per l’equitat de gènere.

A més es fa la prevenció del Càncer de Coll Uterí i la del Càncer de Mama. El programa de detecció precoç del càncer de mama es fa, a Gràcia, des dels Hospitals de l’Esperança i de Sant Pau, per tant si alguna dona no hi ha anat a fer-se cap revisió i està entre els 50 i 69 anys, hauria de posar-s’hi en contacte per concertar una visita. El telèfon de l’Hospital de l’Esperança és el 933 674 314, i el de Sant Pau el 933 565 501/502.

Convé recordar que cada dilluns, a partir de dos quarts de sis s’organitza la Tarda Jove. Noies i nois poden passar-s’hi sense demanar hora prèviament, per plantejar els seus dubtes, demanar informació sobre anticoncepció o qualsevol altra tema que els preocupi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Escolteu Ones de Dones

Ràdio Gràcia. 107.7 Dimarts de 18 a 19 h

Ones de dones 2

Banc del Temps de Gràcia


Seu a Lluïsos de Gràcia. Plaça del Nord, 7-10. Tel: 93 218 33 72.

Canal Dones Graciamon

Punt d’Informació i atenció a les dones de Gràcia


Dilluns, dimecres i divendres
de 9h a 12h.
Dimarts i dijous, de 16h a 19h
Francesc Giner,46.
Tel.: 93 291 43 30

Associació de veïns i veïnes el Coll- Valcarca/ Vocalia de la dona


Plaça Grau Miró,2b. Obert cada tarda, de 17h a 20h

Centre d’Informació i Recursos per a les Dones


Camèlies,32-36

Ciberdona

Associació de dones no stàndards

Comunicadores del Coll

Comunicadores del Coll

Som un grup dones inquietes i actives

Projecte Minerva

Projecte Minerva

Catàleg virtual de creadores de Gràcia