DESMITIFICANT PRINCESAS I PRÍNCEPS

21 abril 2013
By

Conxa Garcia.  L’escriptora Sílvia G. Guirado va presentar el seu nou llibre Despertar, al programa Ones de Dones (Ràdio Gràcia). La narració compta amb les il.lustracions de la Marta García Pérez. Ja s’hi havien presentat els seus dos llibres anteriors: Els colors oblidats (2010) i La inspiració adormida (2012). Tots tres llibres han estat editats de manera respectousa amb el medi ambient.

És tracta d’una narració per a totes les edats, de fet la Sílvia diu: “no escric per a nens, escric per a adults. Sé que l’han llegit nenes de nou anys, a les quals els ha agradat molt el meu llibre anterior. També Els colors oblidats s’ha llegit en alguna escola, conjuntament amb la mestra. El lector tipus dels meus llibres, és una dona entre vint i quaranta-cinc anys”.

En Despertar, ens presenta dues princeses, de les de tota la vida, que hi aspiren a alguna cosa més. Són rebels. Volen conèixer el món real i fan un pacte amb l’escriptor. En aquest llibre “coneixem a través de la bella i la Griselda els valors de l’autoestima, l’autonomia i la llibertat com a base essencial del creixement personal”. És un conte que anima a prendre les regnes de la teva vida i arriscar-te a canviar el teu destí. També a viure d’acord amb allò que som realment i no amb allò que ens imposen (rols, tòpics…). També el llibre tracta de l’amor entre dues noies “a la Bella li agradaven les dames”.

 Com diu la Sílvia “ja és hora de desmitificar les princeses i els prínceps, sobretot el príncep blau, i tot allò de la mitja taronja. Tots i totes som complets, no necessitem ningú per completar-nos. Com diu el poema del Mario Benedetti ‘juntos somos mucho más que dos’.”

 

La Sílvia G. Guirado ja va acabant d’arrodonir, al seu cap, un nou llibre, on la protagonista tornarà a ser la seva famosa Carmesina. Està immersa en aquest procés de creació: “haig de trobar la Carmesina dins meu perquè pugui fluir la història. Cal que l’escolti a veure què m’explica, per poder explicar-vos-ho a vosaltres”.

Des de Play Attitude, editora dels llibres i on treballa, estan preparant el desembarcament a sudamèrica i nordamèrica. Ja s’ha publicat a Xila i al Brasil ja s’està preparant una tirada de deu mil exemplars d’Els colors oblidats.

 Podeu veure dibuixos, el book-trailer i comprar el llibre, si voleu, a:  http://eldespertar.loscoloresolvidados.com/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Escolteu Ones de Dones

Ràdio Gràcia. 107.7 Dimarts de 18 a 19 h

Ones de dones 2

Banc del Temps de Gràcia


Seu a Lluïsos de Gràcia. Plaça del Nord, 7-10. Tel: 93 218 33 72.

Canal Dones Graciamon

Punt d’Informació i atenció a les dones de Gràcia


Dilluns, dimecres i divendres
de 9h a 12h.
Dimarts i dijous, de 16h a 19h
Francesc Giner,46.
Tel.: 93 291 43 30

Associació de veïns i veïnes el Coll- Valcarca/ Vocalia de la dona


Plaça Grau Miró,2b. Obert cada tarda, de 17h a 20h

Centre d’Informació i Recursos per a les Dones


Camèlies,32-36

Ciberdona

Associació de dones no stàndards

Comunicadores del Coll

Comunicadores del Coll

Som un grup dones inquietes i actives

Projecte Minerva

Projecte Minerva

Catàleg virtual de creadores de Gràcia