ÀNGELS BASSAS, ACTRIU I ESCRIPTORA DE CONTES INFANTILS

28 abril 2013
By

Àngels Bassas és Llicenciada en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona. Ha estat Premi de la Crítica en dues ocasions pel seu treball en Amfitrió de Molière, i en La Senyoreta Julia de Strindberg i també va guanyar un premi Max a la millor actriu de repartiment, per la seva interpretació a El rei Lear. Ha passat pel programa Ones de Dones, per presentar-nos el seu nou vessant d’escriptora de contes infantils: Les aventures de Patatu.

Bassas fa molts anys que escriu, però des que va tenir el seu fill, Martí, que s’inventava històries per explicar-los, a ell i als seus amiguets, quan els acompanya en cotxe al col.legi. Cada dia li demanaven i veia que els agradaven d’allò més i va presentar alguns a l’editorial La Galera, que la va rebre amb els braços oberts, ja que van considerar que eren molt adients per a la franja d’edat d’entre 4 i 8 anys, per a la qual hi ha poca cosa al mercat de qualitat. La recepció també va ser molt bona, per part de llibreters i públic: al tercer dia de la seva sortida al mercat ja es va haver de posar en marxa una segona edició.

El personatge principal és en Patatu, un personatge que és mig pallasso mig camperol i, a més, màgic. L’envolten tota una sèrie de personatges també molt divertits, entre ells el mag Martí, un personatge basat en el seu fill, a qui ha dedicat els contes. Els llibres inclouen passatemps (les set diferències, endevinalles) i  preguntes sobre el text.

Diu l’Àngels Bassas que “són contes ideals per llegir-los a la mainada a l’hora d’anar a dormir. Són històries divertides, de fantasia i que fan arribar el contingut (valors com l’amistat, el bon veïnatge…) a través del plaer. No és bo passar-se amb moralismes, als nens i nenes se’ls ha de respectar molt la seva intel.ligència innata”

Ha treballat amb l’il.lustrador Pedro Rodríguez, que amb els seus dibuixos “potencia el sentit de l’humor dels personatges”. Amb ell s’entén molt bé, “és un treball d’equip, congeniem molt bé. Sóc molt perfeccionista, però també m’entusiasmo amb les idees dels altres”.

Enguany es publicaran sis dels contes. Els dos primers, ja publicats: Les aventures de Patatu i La flauta gegant. El maig sortiran els números 3 i 4 i, a la tardor el 5 i el 6. Ara està en plena promoció dels contes per tot el país.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Escolteu Ones de Dones

Ràdio Gràcia. 107.7 Dimarts de 18 a 19 h

Ones de dones 2

Banc del Temps de Gràcia


Seu a Lluïsos de Gràcia. Plaça del Nord, 7-10. Tel: 93 218 33 72.

Canal Dones Graciamon

Punt d’Informació i atenció a les dones de Gràcia


Dilluns, dimecres i divendres
de 9h a 12h.
Dimarts i dijous, de 16h a 19h
Francesc Giner,46.
Tel.: 93 291 43 30

Associació de veïns i veïnes el Coll- Valcarca/ Vocalia de la dona


Plaça Grau Miró,2b. Obert cada tarda, de 17h a 20h

Centre d’Informació i Recursos per a les Dones


Camèlies,32-36

Ciberdona

Associació de dones no stàndards

Comunicadores del Coll

Comunicadores del Coll

Som un grup dones inquietes i actives

Projecte Minerva

Projecte Minerva

Catàleg virtual de creadores de Gràcia