AL MIG, ENTRE DUES TERRES

17 juny 2013
By

Raquel Beneito.  Ahir, no va ser un dia com qualsevol altre, va ser un dia diferent. Va ser un dia d’aquells que dius: aquest moment sí que val la pena. D’aquells moments que n’hi ha pocs. Moments en què connectes amb la terra, aquella que et fa sentir bé i et fa sentir identificada. Us parlo de Montjuïc, un tros de terra que pertany a Barcelona, la meva ciutat i la de la meva estimada família materna. Asseguda a les escales del Museu d’Art contemplo la ciutat i això em fa sentir a gust, em sento alegre i amb un gran sentiment de pertinença. És per això que em ve el cap el tema de la independència. Però, vet aquí, en aquell mateix instant recordo la terra de la meva àvia paterna, la meva també estimada Burgos. Per als qui no ho sàpiguen, meravellosa terra  castellana. Em poso a pensar i… també m’agrada la seva plaça, on vaig passar un estiu inoblidable, la morcilla, el Cid… Així doncs? On m’ubico? Quin dilema! Doncs, m’ubicaré al mig, entre dues terres.

Castilla i Catalunya com sabeu són dos comunitats que formen part d’un mateix estat, Espanya. Estan unides però són diferents, tenen la seva pròpia història, cultura i gent irremeiablement, també diferent. Potser amb una altra consciència i visió d’Espanya. Malgrat això, però, perquè aquesta reflexió? Què té a veure amb la independència? Per un moment siguem realistes, deixem de banda el sentiment de pertànyer a un lloc o a un altre, el sentiment només decidirà on volem viure, perquè som totalment lliures de viure on vulguem, on ens sentim més a gust. Però tinguem seny, Espanya està passant per un mal moment i si Catalunya decideix embarcar-se cap un altre port, perquè no fer-ho? Si així ho ha triat es responsabilitat seva. Ella mateixa afrontarà les conseqüències que puguin venir, però no per això jo “odiaré més al papa Castilla i estimaré més a la mama Catalunya”, no pas, deixem d’infantilitzar una situació prou seriosa. Simplement hauré decidit formar part d’un lloc que crec que pot ser més productiu pel futur de la gent i sobretot, dels joves.

Finalment, dir que les quatre columnes de Montjuïc van ser reconstruïdes ja que, a causa d’una dictadura, van ser enderrocades. La dictadura no la vam començar nosaltres, moltes coses no les hem començat, d’altres potser sí. Però, en resum: hem de sotmetre’ns de nou? Deixar-nos enderrocar una altra vegada? Jo opto perquè aquesta vegada no ho fem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Escolteu Ones de Dones

Ràdio Gràcia. 107.7 Dimarts de 18 a 19 h

Ones de dones 2

Banc del Temps de Gràcia


Seu a Lluïsos de Gràcia. Plaça del Nord, 7-10. Tel: 93 218 33 72.

Canal Dones Graciamon

Punt d’Informació i atenció a les dones de Gràcia


Dilluns, dimecres i divendres
de 9h a 12h.
Dimarts i dijous, de 16h a 19h
Francesc Giner,46.
Tel.: 93 291 43 30

Associació de veïns i veïnes el Coll- Valcarca/ Vocalia de la dona


Plaça Grau Miró,2b. Obert cada tarda, de 17h a 20h

Centre d’Informació i Recursos per a les Dones


Camèlies,32-36

Ciberdona

Associació de dones no stàndards

Comunicadores del Coll

Comunicadores del Coll

Som un grup dones inquietes i actives

Projecte Minerva

Projecte Minerva

Catàleg virtual de creadores de Gràcia