LES VIOLILES, DUES NOIES AMB MÚSICA A LA SANG

6 febrer 2014
By

Conxa Garcia.  L’Aïna Moliner García i la Joana Gumí Roca, que són les components del grup de Les Violiles, van passar per Ones de Dones de Ràdio Gràcia. Aquest any fan 15 i 16 anys respectivament però, aquestes dues violinistes, des de sempre duen la música a la sang. Ara fa quatre anys que van formar el grup a La Violinada que es fa a Argelaguer i on, enguany celebraran l’aniversari del seu treball en conjunt.

Al seu primer disc, evidentment de música folk, “Ni blanc ni negre, Lila! Es va gravar als estudis del CAT gracienc. Hi trobareu música tradicional irlandesa, escocesa i piemontesa. A més de un parell de temes de la Patum de Berga i d’altres compostos per l’Albert Gumí, pare de la Joana. Elles comenten que és el primer treball i que han anat millorant molt, Cap a finals d’any o primers del següent ja estan preparant el segon CD, aquest tot amb composicions pròpies.

La de la Joana podríem dir que és una família de músics. El seu germà, el Blai, toca el contrabaix en les seves actuacions i la seva mare, de vegades les acompanya amb l’acordió i el clarinet. El seu pare és compositor, fa arranjament i toca guitarra, flautes i d’altres instruments de música tradicional.

La mare de l’Aïna, la Conxi Garcia, les va acompanyar a la Ràdio i tant ella com el seu pare el Miquel Moliner les recolzen també amb el tema de promoció i demandes de concerts o actuacions.

Estan estudiant l’ESO i la Joana vol fer el batxillerat artístic, per ser una artista polifacètica. L’Aïna vol continuar estudiant música al Conservatori i fer fisioteràpia. Comenten que els músics, en general i els violinistes en concret, tenen una sèrie de problemes posturals i se’ls fan contractures derivades del fet de tocar el seu instrument.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Escolteu Ones de Dones

Ràdio Gràcia. 107.7 Dimarts de 18 a 19 h

Ones de dones 2

Banc del Temps de Gràcia


Seu a Lluïsos de Gràcia. Plaça del Nord, 7-10. Tel: 93 218 33 72.

Canal Dones Graciamon

Punt d’Informació i atenció a les dones de Gràcia


Dilluns, dimecres i divendres
de 9h a 12h.
Dimarts i dijous, de 16h a 19h
Francesc Giner,46.
Tel.: 93 291 43 30

Associació de veïns i veïnes el Coll- Valcarca/ Vocalia de la dona


Plaça Grau Miró,2b. Obert cada tarda, de 17h a 20h

Centre d’Informació i Recursos per a les Dones


Camèlies,32-36

Ciberdona

Associació de dones no stàndards

Comunicadores del Coll

Comunicadores del Coll

Som un grup dones inquietes i actives

Projecte Minerva

Projecte Minerva

Catàleg virtual de creadores de Gràcia