VOLUNTARIAT

18 febrer 2014
By

Es mostra Fotografia.jpg.Consol Lacida.  Com es veu al llarg del temps el voluntariat? El voluntariat ha anat lligat a ideologies socials i moltes vegades ha estat utilitzat per estendre pensaments o per materialitzar propostes.

Per aquest motiu, el voluntariat ha tingut moltes fases i la seva existència ha estat fins i tot discutida per la capacitat de tapar realitats socials que haurien de ser visibles en compte de ser tapades.

És interessant mirar més enllà i veure quins són els fenòmens de tot aquest moviment i saber que hi ha molts factors que influencien en la seva evolució.

Determinar els orígens no sempre es fàcil, perquè el concepte de voluntariat està molt relacionat amb diferents aspectes socials, econòmics etc. No és una activitat recent i ,en resum, és un fenomen estès a tot el món, no tan sols trobem voluntariat a casa nostra. El més inquietant, però, és que al segle XXI encara és necessari que es segueixi duent a terme.

Reflecteix una activitat a la qual cada dia s’hi sumen més ciutadans, que han de recórrer al voluntariat a través d’altres ciutadans, ciutadans del món que a la vegada se senten complerts i amb certa gana d’aportar alguna cosa als menys afavorits. No tan sols coses materials sinó també valors, com saber escoltar-los, consolar-los o donar-los amor davant la seva total transparència, que ens reflecteix quan es senten tristos com a conseqüència de la situació en què es troben, degut al sistema tant embolicat en el qual vivim; i tant ple de picardia d’uns quants “aquí també incloc els polítics“, que sembla per moments que no vulguin saber o no vulguin adonar-se’n que cada dia hi ha més gent en exclusió social.

¿Què seria de Barcelona si no aflorés gent de bon cor, que treballa amb voluntat, alegria i de manera horitzontal pels que estan amb dificultats de tota mena?

Jo tinc la solució: fem pinya!
Postdata: Una voluntària agraïda.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Escolteu Ones de Dones

Ràdio Gràcia. 107.7 Dimarts de 18 a 19 h

Ones de dones 2

Banc del Temps de Gràcia


Seu a Lluïsos de Gràcia. Plaça del Nord, 7-10. Tel: 93 218 33 72.

Canal Dones Graciamon

Punt d’Informació i atenció a les dones de Gràcia


Dilluns, dimecres i divendres
de 9h a 12h.
Dimarts i dijous, de 16h a 19h
Francesc Giner,46.
Tel.: 93 291 43 30

Associació de veïns i veïnes el Coll- Valcarca/ Vocalia de la dona


Plaça Grau Miró,2b. Obert cada tarda, de 17h a 20h

Centre d’Informació i Recursos per a les Dones


Camèlies,32-36

Ciberdona

Associació de dones no stàndards

Comunicadores del Coll

Comunicadores del Coll

Som un grup dones inquietes i actives

Projecte Minerva

Projecte Minerva

Catàleg virtual de creadores de Gràcia