QUÈ ÉS SER AVIS?

24 febrer 2014
By

Es mostra Fotografia avis..jpg.Consol Lacida.  Els avis són una gran ajuda per als seus néts,  ja que  tenen una immensa estimació cap a ells. Són els que si tens algun contratemps a la vida estaran sempre al teu costat. Ells són uns verdaders herois que donarien el que fos per la seva família. ¿I per què? Us preguntareu.

La resposta és ben senzilla: almenys per a mi! La seva estimació no demana res a canvi i és precisament això el que de veritat els motiva. Són ells els que t’expliquen històries captivadores de les seves vides, tant dels bons com els mals moments, perquè volen ser un mirall per als  seus néts i així,  a través d’ell,  pretenen donar exemple des de l’experiència.

Per a mi hi ha un llaç especial que ens lliga i que mai canviarà, ja que ells també han sigut nens, adolescents i joves, i també han comés els seus errors, han tingut les seves pors i no voldrien que es repetissin.

Els avis guarden un lloc, d’una grandària monumental, en referència a la continuació de la historia de cada família. Ells són un gran tresor ja que van ser els fundadors d’un llegat d’amor, els més grans transmissors d’històries familiars,  com la dels seus avantpassats. També són l’origen i la permanència de les tradicions, a fi que perdurin a través del record.

Ells creen les bases solidàries de les famílies, a través dels actes de solidaritat que realitzen, entre d’altres. Són els millors amics, aquells que ens acompanyen i inclús canvien les nostres mentalitats al llarg del temps. Ens entenen, ajuden i escolten sigui el tema que sigui, des de les relacions de joventut fins a aquelles circumstàncies que ens confonen i angoixen.

No importa el lluny que estiguin ni la vida que els néts hagin elegit perquè , com a avis, sempre estaran dins del seu cor, de la mateixa manera que esperem que els néts per part seva també ens hi tinguin. Aconseguirem moure cel i terra per tirar endavant les nostres prioritats com a bons avis, prioritats com ho són per exemple, la família: igual que esperem que algun dia també ho facin els altres per nosaltres.

Però nosaltres no demanem massa: ja es molt el sol fet de saber alguna petita cosa dels nostres néts durant el dia a dia,  perquè és precisament això el que ens omple de felicitat.

Per a les meves nétes Raquel i Sara . La vostra Nona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Escolteu Ones de Dones

Ràdio Gràcia. 107.7 Dimarts de 18 a 19 h

Ones de dones 2

Banc del Temps de Gràcia


Seu a Lluïsos de Gràcia. Plaça del Nord, 7-10. Tel: 93 218 33 72.

Canal Dones Graciamon

Punt d’Informació i atenció a les dones de Gràcia


Dilluns, dimecres i divendres
de 9h a 12h.
Dimarts i dijous, de 16h a 19h
Francesc Giner,46.
Tel.: 93 291 43 30

Associació de veïns i veïnes el Coll- Valcarca/ Vocalia de la dona


Plaça Grau Miró,2b. Obert cada tarda, de 17h a 20h

Centre d’Informació i Recursos per a les Dones


Camèlies,32-36

Ciberdona

Associació de dones no stàndards

Comunicadores del Coll

Comunicadores del Coll

Som un grup dones inquietes i actives

Projecte Minerva

Projecte Minerva

Catàleg virtual de creadores de Gràcia