SET DIES DE GRÀCIA

24 febrer 2014
By

Conxa Garcia.  Set dies de Gràcia és el títol de la primera novel.la de la Carla Gràcia Mercadé, que ens situa en la Revolta de les Quintes del 1870 i ens parla de la importància de la participació de les dones en aquesta revolta. La seva protagonista és una dona que cerca ser lliure, ser ella mateixa.

“La Vila de Gràcia, assetjada pels canons i les tropes que disparaven des del carrer Provença i el passeig de Gràcia de Barcelona, va ser el principal bastió de la resistència. Conta la llegenda que una dona sense cognoms ni passat va ser la veu del poble i que, en el moment més cruel del conflicte, va continuar tocant les campanes de la torre del rellotge de la vila per mantenir viva la lluita”

Una novel.la que ens recorda la importància de servar la memòria “Perquè encara que avui no quedi ningú d’aleshores, tu ens recordaràs. I ens alliberaràs de la injustícia de la desmemòria. Més que això: et salvaràs de la imprudència de l’oblit”.

Com diu el seu epíleg “La revolta de les Quintes del 1870 no és la primera, ni serà l’última, de les guerrers que ha encarat un poble contra el seu govern per rebel•lar-se contra lleis o mesures que només busquen protegir els interessos i les voluntats econòmiques d’uns pocs, mentre esgavellen la vida de molts” 

La Carla Gràcia Mercadé és Llicenciada en Ciències de la Comunicació, té un postgrau de Gestió i Resolució de Conflictes i ha viscut a França, Anglterra i als Estats Units. És una mica aventurera i va donar la volta al món i mentre va descobrir que tenia vocació d’escriptora. És directora del programa radiofònic Plusvàlua, d’economia amb valors. També és professora d’Ètica en la Comunicació en diferents escoles de negocis i d’Escriptura Creativa al Laboratori de Lletres de Barcelona.

Es va formar com a escriptora a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. Abans havia publicat un parell de llibres d’assaig. Per escriure aquesta novel.la va passar un any i mig retirada a la muntanya per redactar aquesta història que portava treballant feia quatre anys.

En les presentacions del seu llibre recorda com un taxista, que la duia pel carrer Bonavista, va ser qui li va parlar per primera vegada d’aquesta guerra dels set dies. A partir d’aquí va investigar i sorgí la idea d’escriure aquesta novel•la.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Escolteu Ones de Dones

Ràdio Gràcia. 107.7 Dimarts de 18 a 19 h

Ones de dones 2

Banc del Temps de Gràcia


Seu a Lluïsos de Gràcia. Plaça del Nord, 7-10. Tel: 93 218 33 72.

Canal Dones Graciamon

Punt d’Informació i atenció a les dones de Gràcia


Dilluns, dimecres i divendres
de 9h a 12h.
Dimarts i dijous, de 16h a 19h
Francesc Giner,46.
Tel.: 93 291 43 30

Associació de veïns i veïnes el Coll- Valcarca/ Vocalia de la dona


Plaça Grau Miró,2b. Obert cada tarda, de 17h a 20h

Centre d’Informació i Recursos per a les Dones


Camèlies,32-36

Ciberdona

Associació de dones no stàndards

Comunicadores del Coll

Comunicadores del Coll

Som un grup dones inquietes i actives

Projecte Minerva

Projecte Minerva

Catàleg virtual de creadores de Gràcia