X ANIVERSARI DE LA PLATAFORMA CONTRA LES VIOLÈNCIES DE GÈNERE

13 octubre 2014
By

2014 portada forum horitzontalAquesta setmana vam inaugurar la dotzena temporada d’Ones de Dones, a Ràdio Gràcia, amb una entrevista a la Montserrat Vilà, coordinadora de la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere. Hi havia moltes coses de les quals parlar: la celebració del desè aniversari de l’entitat, el X Fòrum, el programa Trenquem el Silenci de prevenció de la violència i el Cicle de xerrades amb Ampa’s de Gràcia; i els tercers dilluns de mes d’homenatge a les dones assassinades per la violència masclista.

Per començar cal felicitar-nos totes les entitats (110) que conformem la Plataforma per aquest desè aniversari de la constitució legal de l’entitat, que va iniciar el seu camí el 2002. Es farà un acte de celebració al Parlament de Catalunya, el proper 24 de novembre.

També els propers dies 13, 14 i 15 de novembre, a l’Espai Francesca Bonnemaison, es durà a terme el X Fòrum contra les Violències de Gènere, que inclou activitats per a l’alumnat de secundària, on mai ha faltat el Taller de Ràdio amb visió de gènere que muntem Comunicadores amb Gràcia i Ones de Dones.

Si esteu interessades en el Concurs per a l’eradicació de la Violència, que té dues modalitats: literària i de format lliure (fotografia, vídeo, pintura, música…), des dels 12 anys en endavant podeu participar-hi. Els premis s’entregaran dins del Fòrum.

La Plataforma continua, incansable, amb les concentracions a la Pl. Sant Jaume, tots els tercers dilluns de més, a les vuit del vespre. Cada mes, des que s’iniciaren, l’han hagut de fer per recordar les dones assassinades per la violència masclista. Tots els mesos s’ha de lamentar un o més casos. Enguany a Catalunya, ja són deu les dones mortes.

També es va parlar amb M. Vilà del programa Trenquem el Silenci, de prevenció de la violència de gènere que, dins del programa de Coeducació que porta una Comissió del Consell de Dones gracienc, ja s’inicià l’any passat amb activitats per al professorat d’alguns instituts del nostre Districte i, aquest any, amb un Cicle de Xerrades per a les AMPA’s.

També a nivell de centres escolars, la Plataforma ha posat en marxa una iniciativa molt interessant: la Xarxa d’Agents, que són nois i noies companys i companyes de l’alumnat d’un centre, que treballen per alertar que s’estableixin relacions abusives i fer veure les actituds masclistes.

Finalment vam parlar de les Dones de Blanc, grup sorgit des de la Plataforma i que assaja a Gràcia. És un grup d’expressió corporal que ha anat creixent, amb els anys, en nombre de dones que hi participen i en la qualitat de les seves coreografies. És un grup obert en el qual es pot participar tinguis l’edat que tinguis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Escolteu Ones de Dones

Ràdio Gràcia. 107.7 Dimarts de 18 a 19 h

Ones de dones 2

Banc del Temps de Gràcia


Seu a Lluïsos de Gràcia. Plaça del Nord, 7-10. Tel: 93 218 33 72.

Canal Dones Graciamon

Punt d’Informació i atenció a les dones de Gràcia


Dilluns, dimecres i divendres
de 9h a 12h.
Dimarts i dijous, de 16h a 19h
Francesc Giner,46.
Tel.: 93 291 43 30

Associació de veïns i veïnes el Coll- Valcarca/ Vocalia de la dona


Plaça Grau Miró,2b. Obert cada tarda, de 17h a 20h

Centre d’Informació i Recursos per a les Dones


Camèlies,32-36

Ciberdona

Associació de dones no stàndards

Comunicadores del Coll

Comunicadores del Coll

Som un grup dones inquietes i actives

Projecte Minerva

Projecte Minerva

Catàleg virtual de creadores de Gràcia