MARTA SALETA. Documental casteller “Melting Pot”

26 juny 2015
By

Marta Saleta

Conxa GarciaMelting Pot – Castellers indis govindes catalans, documental dirigit per la Marta Saleta Esteban i produït pels Castellers de Sants, que explica la barreja de cultures i sentiments entre govindes i castellers, amb motiu de la participació dels Castellers de Sants a la festivitat del Dahi Handi a Thane i Mumbai, (a la regió índia de Maharashtra), inaugurarà el proper 1 de juliol  la Mostra de Cinema Etnogràfic, a la Filmoteca de Catalunya.

Des de la seva presentació  ara fa un any,  aquest documental ha estat seleccionat en diversos festivals etnogràfics: Fins al moment s’ha pogut veure als festivals Days of Ethnographic Films de Ljubljana (Eslovènia),Festival Internacional de Cinema Etnogràfic “The Heart of Slavonia”, a Djakovo (Croàcia) i al Espiello, Festival Internacional de Documental Etnogràfic de Sobrarbe (Osca). Aquest passi és una bona ocasió per gaudir-lo en pantalla gran.

La Marta Saleta, és realitzadora freelance i li apassiona sobretot fer  documentals. Vam iniciar plegades la realització d’Ones de Dones a Ràdio Gràcia, ella suggerí el nom del programa i la seva sintonia. Llavors les dues pertanyíem a la Vocalia de Dones de l’AVV Vila de Gràcia. Ha treballat per a diferents cadenes de televisió. 

Entre els treballs realitzats, juntament amb d’altres col.laboradores: Encaixonats, que és un documental que retrata la pèrdua d’uns carrers, d’unes llars i d’un estil de vida que ha existit fins ara al barri barceloní de Vallcarca.

Juntament amb Alexandra Garcia-Vilà i Marta González, han realitzat també L’esma del temps (emès pel Canal 33), on es pot veure com es desenvolupa un projecte participatiu real, ja que el documental mostra com des de fa vuit anys, una assemblea de veïns està al capdavant de l’Ajuntament de Figaró-Montmany, un poble del Montseny a la comarca del Vallès Oriental. El 2011 van guanyar les eleccions per tercer cop consecutiu i engegaven, com cada any, un procés de pressupostos participatius, un dels pilars del seu programa.

Estan acabant el documental sobre la Festa de sant Medir i les Colles. El Projecte Llepolia que els ha portat una gran tasca de recollida de materials, fotografies, anècdotes,  realització d’entrevistes… Segurament, el presentaran l’any vinent.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Escolteu Ones de Dones

Ràdio Gràcia. 107.7 Dimarts de 18 a 19 h

Ones de dones 2

Banc del Temps de Gràcia


Seu a Lluïsos de Gràcia. Plaça del Nord, 7-10. Tel: 93 218 33 72.

Canal Dones Graciamon

Punt d’Informació i atenció a les dones de Gràcia


Dilluns, dimecres i divendres
de 9h a 12h.
Dimarts i dijous, de 16h a 19h
Francesc Giner,46.
Tel.: 93 291 43 30

Associació de veïns i veïnes el Coll- Valcarca/ Vocalia de la dona


Plaça Grau Miró,2b. Obert cada tarda, de 17h a 20h

Centre d’Informació i Recursos per a les Dones


Camèlies,32-36

Ciberdona

Associació de dones no stàndards

Comunicadores del Coll

Comunicadores del Coll

Som un grup dones inquietes i actives

Projecte Minerva

Projecte Minerva

Catàleg virtual de creadores de Gràcia