El corazón es un cazador solitario, de Carson Mc Cullers

2 juliol 2015
By

Núria Novell.Carson Mc Cullers neix el 19 de Gener del 1.917. El seu veritable nom era Lula Carson Smith, a  l’any 1930 és fa  anomenar Carson, neix en el sí d’una família de classe mitjana. Després de fer estudis a la Universitat de Columbia i a la de New York University, va publicar l’any 1936 un relat “Wunderkind”. Inmediatament va començar a treballar en la seva primera novel.la “The Heart a Lonely Hunter”, inicialment titulada “El Mut”.

L’any 1937 es va casar amb Reeves McCullers i va viure a Charlotte (Carolina del Nord) on va concloure “el Mut” que va ser publicada l’any 1940 quan tenia 23 anys. Després de divorciar-se del seu marit, se’n va a Brooklin i coneix a l’escriptora suïssa, Annemarie Schwarzenbach amb qui que manté una relació sentimental, al mateix temps apareix la segona novel.la  “Reflections in a Golden Eye”. Més tard coneix a l’escriptora Katherine Anne Porter amb qui  també, manté relacions. El 1941 un atac celebral la deixa hemiplègica. En 1945 torna a casar-se amb Reeves. L’any 1946 va publicar la tercera novel·la “Frankie Addams”, va  iniciar un viatge a Europa amb el seu espòs. Arran de problemes de salut va intentar suïcidar-se i va ser hospitalitzada a Nova York.

L’any 1952 es va instal.lar a França amb el seu marit (Bachivillers). L’any següent va tornar als Estat Units després del suïcidi del seu marit. La seva quarta i darrera novel.la “Clock Witnout Hands” va ser publicada l’any 1961. Els últims anys de la seva vida va patir dolors constants que li feien tenir una invalidesa considerable, tot i així seguía amb la seva activitat social i intel.lectual. Després de patir diversos  atacs de cor, va tenir un càncer de mama i va morir a conseqüència d’una hemorràgia cerebral el 29 de setembre de 1967 a Nova York.

El corazón es un cazador solitario

La novel·la comença narrant la relació entre dos amics íntims, John Singer y Spiros Antonapoulous, dos sordomuts, i retrata les misèries dels protagonistes. L’autora ens fa un retrat de l’Amèrica profunda, la més desolada ,un món de sord-muts, mirons, ens ensenya diferents matisos de la soledat. Ens parla de temes com la religió, la política (comunisme), l’esclavitud, l’alcoholisme, el racisme,els problemes amb les armes, la llibertat, la mort i el trànsit del dol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Escolteu Ones de Dones

Ràdio Gràcia. 107.7 Dimarts de 18 a 19 h

Ones de dones 2

Banc del Temps de Gràcia


Seu a Lluïsos de Gràcia. Plaça del Nord, 7-10. Tel: 93 218 33 72.

Canal Dones Graciamon

Punt d’Informació i atenció a les dones de Gràcia


Dilluns, dimecres i divendres
de 9h a 12h.
Dimarts i dijous, de 16h a 19h
Francesc Giner,46.
Tel.: 93 291 43 30

Associació de veïns i veïnes el Coll- Valcarca/ Vocalia de la dona


Plaça Grau Miró,2b. Obert cada tarda, de 17h a 20h

Centre d’Informació i Recursos per a les Dones


Camèlies,32-36

Ciberdona

Associació de dones no stàndards

Comunicadores del Coll

Comunicadores del Coll

Som un grup dones inquietes i actives

Projecte Minerva

Projecte Minerva

Catàleg virtual de creadores de Gràcia