DONA: CICLE DE CINEMA 2015

22 setembre 2015
By

Dones.-Cicle-de-Cinema 2015En tierra extraña és el títol del film d’Icíar Bollain, que va inaugurar, el passat dia 15 de setembre a la Pl. Dones del 36, el Cicle de Cinema de Dones, que s’estendrà de setembre a desembre de 2015, amb el títol global d’Accions i Resistències.

La presentació del cicle el va fer la Laura Pérez Castaño, Regidora de Cicle de Vida, Feminismes i LGTBI. També van intervenir la Lina Badenes de la productora “Turanga films” . la Marta Selva de Drac Màgic i l’Àngels Tomàs nova Consellera de la Dona del districte.

Va tornar a ser un èxit de participació ja que van assistir-hi 250 persones. Després que es canviés la ubicació, destarotant una mica les assistents, l’acte ha tornat a agafar embranzida en aquest espai tan adequat dins la Vila de Gràcia.

La programació de tardor 2015 del Cicle de Cinema s’inaugurà, doncs, amb la projecció, a l’aire lliure, del film “En tierra extraña” d’Icíar Bollaín. Es tracta d’un documental que afronta el cas d’una sèrie d’homes i dones de l’Estat espanyol emigrats a Edimburg, tot posant de manifest les causes i expectatives que cada persona viu en aquest viatge forçat per les circumstàncies adverses tant de tipus polític, relatives a les decisions sobre les formes d’afrontar la crisi, com de tipus econòmic.

La resta del Cicle es durà a terme als Cinemes Boliche, a l’Av. Diagonal, 508. El preu per sessió és de 3 euros. Les presentacions correran a càrrec de Drac Màgic. Aquí teniu la programació:

Dies: 19, 20 i 21 d’octubre. A les 20 h. “Stella” de Sylvie Verheyde, França. Basat en l’experiència de la directora, el film descriu la història d’Stella, que viu la seva adolescència entre dos mons antagònics, el de l’escola d’elit, on assisteix per imposició materna, i l’entorn familiar d’un barri de París, on els seus pares tenen un bar. En aquests dos escenaris, la formació d’Stella esdevé una vivència singular i enriquidora. El film és una magnífica narració sobre què pot representar per a una nena l’accés a la cultura i l’educació i com aquestes eines poden ser fonamentals en una etapa de transició com l’adolescència, i és, alhora, un film singular que posa la mirada, com poques vegades s’ha fet, en els vincles de suport que es teixeixen en les relacions entre dones.

Dies: 16, 17 i 18 de novembre. A les 20 h. “Pussy riot: A punk prayer”, documental de Mike Lerner i Maxim Pozdorovkin, Rússia/Regne Unit, 2013 . El film segueix el judici de l’Estat rus contra tres de les integrants del col·lectiu punk-rock feminista Pussy Riot que, al febrer de 2012, es va infiltrar a la Catedral de Crist Salvador, a Moscú, i va interpretar una cançó contra l’església ortodoxa, que havia recolzat Putin durant la seva campanya electoral. El documental mostra imatges públiques enregistrades durant el judici i altres entrevistes a familiars, amics i amigues de Nadezhda Tolokonnikova, Maria Alyokhina i Yekaterina Samutsevich.

Dies: 14, 15 i 16 de desembre. A les 20 h. “Irina Palm” de Sam Garbarski, Regne Unit. Maggie no es permet quedar-se de braços creuats davant la malaltia del seu nét. No accepta de cap de les maneres la resignació del seu fill i de la seva nora i es presentarà a la convocatòria d’un lloc de treball per a fer front al pagament del tractament que necessita el nen. La determinació per trobar una solució al problema vital del seu nét, la portarà acceptar un contracte en la indústria del sexe, d’amagat de la seva família i entorn veïnal. D’aquí se’n derivaran seriosos conflictes de tipus ètic, moral i social. Tractada amb subtilitat i humor, el film està magníficament interpretat en el seu paper protagonista per l’actriu i cantant Marianne Faithfull

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Escolteu Ones de Dones

Ràdio Gràcia. 107.7 Dimarts de 18 a 19 h

Ones de dones 2

Banc del Temps de Gràcia


Seu a Lluïsos de Gràcia. Plaça del Nord, 7-10. Tel: 93 218 33 72.

Canal Dones Graciamon

Punt d’Informació i atenció a les dones de Gràcia


Dilluns, dimecres i divendres
de 9h a 12h.
Dimarts i dijous, de 16h a 19h
Francesc Giner,46.
Tel.: 93 291 43 30

Associació de veïns i veïnes el Coll- Valcarca/ Vocalia de la dona


Plaça Grau Miró,2b. Obert cada tarda, de 17h a 20h

Centre d’Informació i Recursos per a les Dones


Camèlies,32-36

Ciberdona

Associació de dones no stàndards

Comunicadores del Coll

Comunicadores del Coll

Som un grup dones inquietes i actives

Projecte Minerva

Projecte Minerva

Catàleg virtual de creadores de Gràcia