TANCAMENT CICLE POESIA A LA CASA DE MENORCA

23 octubre 2015
By

Cicle poètic Casa MenorcaConxa Garcia.  Dilluns 19 de setembre la poeta Assumpció Forcada, en els locals de la Casa de Menorca, va tancar els Cicles de Poesia, després de dotze anys ininterromputs de tasca en pro d’aquest gènere literari. Com va dir a la presentació de l’acte “amb tristesa tancarem una porta a la cultura, a la llibertat, a la poesia per causes alienes a nosaltres que encara tenim la força, l’entusiasme, la dedicació, l’amor a la Poesia del primer dia quan tot estava per fer i tot era possible”.

Tots els recitals han estat gratuïts i oberts al públic. Com que no volien perdre aquesta filosofia, han hagut de tancar la porta ja que la Casa de Menorca vol llogar aquesta sala que fins ara els havia cedit gratuïtament.

Aquest hagués estat el tretzè cicle. Explicava A. Forcada que quan “van començar amb moltes dificultats, no sortíem en cap diari, en cap emissora de radio.va ser posant cartells (en aquell temps la normativa municipal ho permetia) i parlant a les nostres amistats que vam aconseguir anar endavant i fer d’aquest cicle un fet únic on, poetes i no poetes, amants de la poesia, van tenir la oportunitat de llegir poemes, dels seus autors preferits o propis, amb total llibertat, sense cap censura prèvia, amb la llegua que escollien. També vam tenir la sort d’escoltar poemes d’altres països amb les llengües respectives amb la seva musicalitat i la traducció que ens feia entendre el text”.

La Fina R. Palau, co-organitzadora dels cicles, i ella mateixa van oferir, sense escatimar cap esforç, les seves cançons i poemes i totes les persones que han participat “no han guanyat ni un euro però sí el plaer de la comunicació amb un públic entregat que ha fet, de cada recital, una autentica litúrgia i un èxit d’assistència”.
Tant l’Assumpció Forcada com la Fina R. Palau continuaran duent a terme actes poètics. Per altra banda, per aquest curs, donaran continuïtat als recitals de Poesia i Ciència, Poesia sense Fronteres i Veu de Dona, en un lloc per determinar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Escolteu Ones de Dones

Ràdio Gràcia. 107.7 Dimarts de 18 a 19 h

Ones de dones 2

Banc del Temps de Gràcia


Seu a Lluïsos de Gràcia. Plaça del Nord, 7-10. Tel: 93 218 33 72.

Canal Dones Graciamon

Punt d’Informació i atenció a les dones de Gràcia


Dilluns, dimecres i divendres
de 9h a 12h.
Dimarts i dijous, de 16h a 19h
Francesc Giner,46.
Tel.: 93 291 43 30

Associació de veïns i veïnes el Coll- Valcarca/ Vocalia de la dona


Plaça Grau Miró,2b. Obert cada tarda, de 17h a 20h

Centre d’Informació i Recursos per a les Dones


Camèlies,32-36

Ciberdona

Associació de dones no stàndards

Comunicadores del Coll

Comunicadores del Coll

Som un grup dones inquietes i actives

Projecte Minerva

Projecte Minerva

Catàleg virtual de creadores de Gràcia