CONCENTRACIONS EN RECORD DE LES DONES ASSASSINADES

24 gener 2016
By

concentraciofoto Sant JaumeConxa Garcia.  El passat dilluns 18 de gener del 2016, es reiniciaren les concentracions en record de la dones assassinades per la violència masclista, que organitza cada tercer dilluns de mes, a les vuit de la tarda, a la plaça Sant Jaume, la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere. Recorde-m’ho.  La propera el 15 de febrer.

Aquestes trobades per mostrar el rebuig contra la violència masclista i homenatjar les dones que han estat assassinades van sorgir amb la idea de fer-les aquells mesos en què es produïssin aquests fets, però, tristament no s’han pogut deixar de dur a terme cap mes des de la seva posta en marxa ja fa uns deu anys.

A data del 25 de desembre del 2015 es comptabilitzaven 54 dones assassinades. Segons diferents entitats de dones la xifra seria més alta, ja que oficialment hi ha casos que no es compten per diferents causes.

La Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere es va constituir el novembre del 2002, amb l’objectiu “d’aglutinar totes aquelles persones que des de diferents sensibilitats treballen per eradicar la violència contra les dones de la nostra societat. Així doncs, amb dos anys d’experiència i amb la voluntat de canviar aquest món, emprenem periòdicament diferents activitats i projectes per dur a terme la tasca de sensibilitzar a la ciutadania de Catalunya respecte a la problemàtica social que suposa la violència contra les dones i, al mateix temps, exigir recursos a les diferents administracions per fer desaparèixer aquesta realitat social i estructural que pateixen les dones al nostre país i arreu del món”.

Cada mes una de les entitats adherides a la Plataforma organitza la concentració amb diferents activitats de rebuig a la violència de gènere.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Escolteu Ones de Dones

Ràdio Gràcia. 107.7 Dimarts de 18 a 19 h

Ones de dones 2

Banc del Temps de Gràcia


Seu a Lluïsos de Gràcia. Plaça del Nord, 7-10. Tel: 93 218 33 72.

Canal Dones Graciamon

Punt d’Informació i atenció a les dones de Gràcia


Dilluns, dimecres i divendres
de 9h a 12h.
Dimarts i dijous, de 16h a 19h
Francesc Giner,46.
Tel.: 93 291 43 30

Associació de veïns i veïnes el Coll- Valcarca/ Vocalia de la dona


Plaça Grau Miró,2b. Obert cada tarda, de 17h a 20h

Centre d’Informació i Recursos per a les Dones


Camèlies,32-36

Ciberdona

Associació de dones no stàndards

Comunicadores del Coll

Comunicadores del Coll

Som un grup dones inquietes i actives

Projecte Minerva

Projecte Minerva

Catàleg virtual de creadores de Gràcia