La Pau, un bé escàs i desitjat

28 gener 2016
By

Consol Lacida. El que més se sent al començament de cada any nou són els desitjos de pau i felicitat. Si mirem de manera realista la situació del món actual, inclòs el nostre país, el que més ens falta és, precisament, la pau. Això és quelcom tant preciós que sempre ho desitgem. Cal aconseguir aquesta mínima pau que fa la vida més encisadora, ja sigui a través de la pau interior, la pau entre les famílies, la pau en les relacions laborals, la pau en el joc polític i entre els pobles… ¡Com es necessita! Al món,  a més dels actes terroristes hi ha focs de guerra i conflictes devastadors.

Són moltes i fins i tot misterioses les causes que destrueixen la pau i impedeixen la seva construcció. Per exemple, el simple fet que un 1% dels multimilionaris controlin gran part de la riquesa  dels pobles. Cal que reconeixem la desigualtat dels sous, que són un dels motiu de desigualtat d’avui en dia, a més de tots els ingressos altíssims per a uns pocs i una pobresa infame per a les grans majories.

Els exclosos som la major part del planeta, milers i milions de persones avui estan presents en els debats polítics, econòmics i internacionals, però freqüentment sembla que aquest tema es plantegi com un afegit, com una qüestió que s’enganxa per obligació, i és que es considera un dany colateral. De fet, a l’ hora d’actuar, l’actuació queda sempre en l’últim lloc. I d’aquesta manera es tracta injustament els nostres, els que menys tenen,  condemnant-los a morir prematurament.En resum, o anem a l’ ésser personal, social i ecològicament just o mai tindrem la pau serena que, fins i tot, reclama la terra.

Per a mi, és violent que el món actual, aquesta societat productiva, consumista, competitiva, gens cooperativa, indiferent i egoista, no generi pau. Hauria d’haver-hi una mica de pacificació, hem de crear una societat que políticament es basi en relacions justes per a tots. Aleshores hi haurà la pau que la tradició ha ofert en una obra de justícia (opus justitiare pax)

Postdata: entre nosaltres estimades, si que existeix la pau. Sou unes fantàstiques persones.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Escolteu Ones de Dones

Ràdio Gràcia. 107.7 Dimarts de 18 a 19 h

Ones de dones 2

Banc del Temps de Gràcia


Seu a Lluïsos de Gràcia. Plaça del Nord, 7-10. Tel: 93 218 33 72.

Canal Dones Graciamon

Punt d’Informació i atenció a les dones de Gràcia


Dilluns, dimecres i divendres
de 9h a 12h.
Dimarts i dijous, de 16h a 19h
Francesc Giner,46.
Tel.: 93 291 43 30

Associació de veïns i veïnes el Coll- Valcarca/ Vocalia de la dona


Plaça Grau Miró,2b. Obert cada tarda, de 17h a 20h

Centre d’Informació i Recursos per a les Dones


Camèlies,32-36

Ciberdona

Associació de dones no stàndards

Comunicadores del Coll

Comunicadores del Coll

Som un grup dones inquietes i actives

Projecte Minerva

Projecte Minerva

Catàleg virtual de creadores de Gràcia