GRÀCIA SENSE ESPECULACIÓ NI ELITITZACIÓ

19 juliol 2016
By

Mani especulació 2016La Gràcia que volem, sense especulació ni elitització, Aquest és el lema de la manifestació que convoquen més de trenta entitats gracienques el proper dijous  21 de juliol a les 19:30h a la Plaça Revolució.

S’anirà del a Pl. Revolució a la Pl. de la Vila. En acabar es llegirà un manifest que ha estat redactat entre les diverses entitats i associacions convocants.

Aquest manifest i convocatòria son fruit de les trobades que des de fa setmanes s’estan realitzant i que es vol que  siguin l’inici d’un treball conjunt contra aquests dos problemes que ja afecten i transformen d’una forma molt seriosa el nostre barri.  Aquí us apropem el Manifest:

“A la Vila de Gràcia patim les conseqüències de l’especulació immobiliària cada dia, una pressió que no para d’augmentar. Trobar pis de lloguer és una odissea, hi ha poca oferta, són caríssims i les condicions acostumen a ser abusives. L’augment de preus també afecta els locals comercials, que obliga a tancar botigues de proximitat i encarir productes. L’encariment de la vida es fa insostenible per a moltes persones, i la solució acostuma a ser marxar a barris més barats, una expulsió constant que està transformant l’estructura social de Gràcia, fent de la Vila un lloc elitista.

Frenar l’expulsió del veïnat amb menys recursos era i és un dels objectius del Banc Expropiat, i el seu desallotjament l’ha convertit en símbol de la resistència. Ha permès posar al centre del debat i visualitzar molt més que és urgent frenar l’escalada de preus, aturar la transformació del barri que ens aboca a convertir-nos en un parc temàtic i defensar una Vila vivible. Els cinc anys de presència del Banc, teixint xarxes de suport mutu, demostren que és possible posar obstacles a l’elitització de la Vila i trobar maneres de viure diferents i fora de la lògica mercantil. Compartint eines per trobar solucions a les necessitats més bàsiques: una casa, menjar, roba… i a la vegada denunciant i assenyalant els i les responsables.

I ara, aquesta resistència es multiplica i s’estén. S’ha generat un moment ideal per trobar-nos i l’oportunitat d’adonar-nos que compartim la mateixa preocupació i les ganes d’oposar-nos fermament a la pressió dels inversors privats que es volen enriquir amb el nostre barri. Som molts i diversos, cada col·lectiu, entitat o associació treballa de forma diferent, però volem caminar en la mateixa direcció. I mostra d’això són la quantitat de lluites que estem duent a terme per fer de Gràcia un millor barri on viure. Un moment excepcional per sumar forces i reivindicar que no marxem, ens quedem! El proper dijous 21 de juliol fem un primer pas sortint al carrer i farem una manifestació sota el lema «La Gràcia que volem: sense especulació ni elitització».

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Escolteu Ones de Dones

Ràdio Gràcia. 107.7 Dimarts de 18 a 19 h

Ones de dones 2

Banc del Temps de Gràcia


Seu a Lluïsos de Gràcia. Plaça del Nord, 7-10. Tel: 93 218 33 72.

Canal Dones Graciamon

Punt d’Informació i atenció a les dones de Gràcia


Dilluns, dimecres i divendres
de 9h a 12h.
Dimarts i dijous, de 16h a 19h
Francesc Giner,46.
Tel.: 93 291 43 30

Associació de veïns i veïnes el Coll- Valcarca/ Vocalia de la dona


Plaça Grau Miró,2b. Obert cada tarda, de 17h a 20h

Centre d’Informació i Recursos per a les Dones


Camèlies,32-36

Ciberdona

Associació de dones no stàndards

Comunicadores del Coll

Comunicadores del Coll

Som un grup dones inquietes i actives

Projecte Minerva

Projecte Minerva

Catàleg virtual de creadores de Gràcia