VAIXELL TRIPULAT PER DONES RUMB A GAZA

20 setembre 2016
By

bcngazaConxa Garcia. Segons informa La Independent, el 14-S, va sortir del port de Barcelona una flotilla de dones rumb a Gaza, amb la intenció de traslladar un missatge de Pau i Solidaritat. Va rebre el suport de tota la gent i dels col·lectius que hi donen suport a aquesta campanya.Hi arribaran l’1 d’octubre.

El veler Amal (Esperança, en àrab) portarà la veu de dones del tot el planeta en solidaritat amb les dones palestines, que són bastió de resistència i lluita contra l’ocupació i el bloqueig israelians. Aquest vaixell navegarà amb tripulació i passatge femení per denunciar i trencar l’il·legal i inhumà bloqueig israelià a la franja de Gaza on, des de l’any 2000, s’han assassinat més de 4.000 éssers humans.

Amb aquesta flotilla de Dones Rumb a Gaza, la coalició internacional de la Flotilla de la Llibertat segueix denunciant el bloqueig que Israel imposa per terra, mar i aire a la població palestina que hi resideix. Segons Teresa Aranguren, durant anys corresponsal a Orient Pròxim “el bloqueig a Gaza no seria possible sense el silenci, la passivitat i la complicitat de molts governs que es diuen democràtics”. Aquest és el motiu pel qual “no volem ser còmplices d’aquest crim, anem de nou Rumb a Gaza”, conclou Aranguren.

El 1998 Barcelona va signar un acord de triple agermanament amb Gaza i Tel Aviv. L’objectiu de l’ajuntament a través de l’agermanament era participar en la construcció del procés de pau impulsat per la Conferència de Madrid (1991) i els Acords d’Oslo (1994).

El 2005 es va construir a Gaza al Parc de la Pau de Barcelona, finançat amb fons del programa de cooperació de l’ajuntament barceloní. Però el 15 i 16 de gener de 2009, durant l’atac contra Gaza denominat Plom Fos, els tancs i bulldozers isralíes van arrasar i van destruir completament el parc, un dia abans d’anunciar que deixarien de bombardejar Gaza després d’haver assassinat a més de 1.400 palestines i palestins.

Per denunciar aquest estat de coses s’han muntat aquestes flotilles, amb l’objectiu de partir des de diferents ports del Mediterrani fins a arribar a Gaza . Enguany es tracta de la quarta flotilla impulsada per la coalició, amb una diferència, la tripulació estarà composta íntegrament per dones de diferents països.

La primera Flotilla de la Llibertat es va organitzar el 2010 i  pretenia trencar el bloqueig israelià a Gaza per portar aliments a la seva població. El 31 de maig d’aquell any, l’Exèrcit israelià va assaltar la seva principal embarcació, el Mavi Marmara, en la qual va matar a nou activistes i va ferir a altres 38.

La finalitat del projecte  del 2016 és visibilitzar la participació de les dones en accions internacionals pels drets humans, un canvi d’estratègia en la campanya, que “destaqui el paper de la dona palestina en la resistència contra l’ocupació i la lluita per l’alliberament del seu poble”, han explicat des de Rumb a Gaza.

Des de Dones Rumb a Gaza denuncien que “Europa, lluny de fer complir la legalitat internacional i pressionar a Israel perquè respecti els drets dels palestins, col·labora cada vegada més amb aquest Estat, incrementant els acords en diverses matèries”, la qual cosa reforça la posició israeliana. Com en anteriors flotilles, Dones Rumb a Gaza pretén trencar el bloqueig israelià que sofreixen les més d’un milió vuit-centes mil habitants de Gaza, en un territori que no supera els 364 quilòmetres quadrats.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Escolteu Ones de Dones

Ràdio Gràcia. 107.7 Dimarts de 18 a 19 h

Ones de dones 2

Banc del Temps de Gràcia


Seu a Lluïsos de Gràcia. Plaça del Nord, 7-10. Tel: 93 218 33 72.

Canal Dones Graciamon

Punt d’Informació i atenció a les dones de Gràcia


Dilluns, dimecres i divendres
de 9h a 12h.
Dimarts i dijous, de 16h a 19h
Francesc Giner,46.
Tel.: 93 291 43 30

Associació de veïns i veïnes el Coll- Valcarca/ Vocalia de la dona


Plaça Grau Miró,2b. Obert cada tarda, de 17h a 20h

Centre d’Informació i Recursos per a les Dones


Camèlies,32-36

Ciberdona

Associació de dones no stàndards

Comunicadores del Coll

Comunicadores del Coll

Som un grup dones inquietes i actives

Projecte Minerva

Projecte Minerva

Catàleg virtual de creadores de Gràcia