BOMBERES

18 març 2017
By

Foto bombersConxa Garcia.  Sabem des de fa temps que la situació de les bomberes i bombers de la ciutat no és la més ideal. Ja ho vam palesar en un parell d’entrevistes a Ones de Dones de Ràdio Gràcia i d’això ja fa uns anyets. Doncs, bé sembla ser que les coses no estan avançant al nivell adequat i això que es tracta d’una feina molt perillosa per a les persones que l’exerceixen i per a les persones que necessiten la seva atenció i ajuda.

Les informacions que tenim són que les 60 incorporacions de personal nou previstes en el 2017 provenen d’una promoció realitzada l’any 2015. No s’ha generat cap nova plaça a bombers tot i que l’any 2016 se’n van jubilar 27  i el 2017 se’n jubilen 48. De moment no hi ha cap compromís de convocar noves places. Cal recordar, segons CCOO, que en el millor des casos (que en breu es generés oferta pública per a bombers) les noves incorporacions no estarien operatives fins a mitjans/finals del 2018 (cal fer una oposició i posteriorment és necessari un període de formació bàsica i un període de pràctiques). 

Les bomberes i bombers manifesten el seu descontentament  que els comandaments que dissenyen la seva estructura operativa, són tècnics que operen des d’un despatx i no actuen en les intervencions diàries. Pel que suposem que no tenen en compte l’opinió dels que surten cada dia a atendre les necessitats de la ciutat i els ciutadans que l’habitem. Tant és així que ens informen que “els comandaments operatius de l’SPEIS que pugen als camions (caporals, sergents i oficials) no estan d’acord amb aquesta estructura operativa i per això han decidit no presentar-se a promocions d’ascens”.

El que nosaltres com a veïnes veiem és que la manca de personal ha d’afectar, evidentment,  la eficiència i la seguretat de les intervencions.  Des d’aquest sindicat ens comenten que “totes elles (les intervencions) es solucionen, la pregunta que s’hauria de fer la direcció és si disposant de més personal s’haurien pogut solucionar de millor manera”.

El cos de bomberes i bombers és un dels més estimats i ben valorats per la població i s’hi juguen la vida, tot salvant les d’altri. Cal que disposin del personal suficient i se’ls tingui en compte a l’hora de dissenyar la seva estructura de funcionament, amén de tenir el millor material de treball i en condicions òptimes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Escolteu Ones de Dones

Ràdio Gràcia. 107.7 Dimarts de 18 a 19 h

Ones de dones 2

Banc del Temps de Gràcia


Seu a Lluïsos de Gràcia. Plaça del Nord, 7-10. Tel: 93 218 33 72.

Canal Dones Graciamon

Punt d’Informació i atenció a les dones de Gràcia


Dilluns, dimecres i divendres
de 9h a 12h.
Dimarts i dijous, de 16h a 19h
Francesc Giner,46.
Tel.: 93 291 43 30

Associació de veïns i veïnes el Coll- Valcarca/ Vocalia de la dona


Plaça Grau Miró,2b. Obert cada tarda, de 17h a 20h

Centre d’Informació i Recursos per a les Dones


Camèlies,32-36

Ciberdona

Associació de dones no stàndards

Comunicadores del Coll

Comunicadores del Coll

Som un grup dones inquietes i actives

Projecte Minerva

Projecte Minerva

Catàleg virtual de creadores de Gràcia