ECONOMIA FEMINISTA

2 abril 2017
By

Logo assoc per permisos igualitariaConxa Garcia.  A la Revista digital d’Ahige, Hombres Igualitarios, han publicat un dossier sobre Economia Feminista, que us recomanem llegir. Han entrevistat economistes de pes com la Maria Pazos Morán, que ens parla de des-feminitzar el treball de cura i canviar les prioritats “S’ha d’incorporar els homes al treball de cura i establir un estat del benestar inclusiu, de manera que tota persona pogués ser independent tota la seva vida, tan homes com dones”.

Aquests dos objectius, actualment, Pazos creu que es plasmen en una sèrie d’accions i demandes com “els permisos iguals i instransferibles per naixement i adopció, sense pèrdua d’ingressos, al 100%; la universalització de l’educació infantil de  0-3 anys; la universalització de l’atenció a la dependència pels serveis públics”. “Si ho acompanyem amb uns horaris laborals racionalment curts, com podrien ser les 35 hores setmanals i mesures en estabilitat en el treball (eliminació reforma laboral), a nivell de sistema tindríem un punt de partida perquè homes i dones poguessin viure en igualtat tot repartint-se equitativament tant el treball en el mercat laboral com el treball de cura”.

Mentrestant no s’assoleix tot això, a l’economia feminista li cal lluitar contra injustícies com la de les pensions  no contributives, perquè estiguin al nivell de la mínima contributiva.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Escolteu Ones de Dones

Ràdio Gràcia. 107.7 Dimarts de 18 a 19 h

Ones de dones 2

Banc del Temps de Gràcia


Seu a Lluïsos de Gràcia. Plaça del Nord, 7-10. Tel: 93 218 33 72.

Canal Dones Graciamon

Punt d’Informació i atenció a les dones de Gràcia


Dilluns, dimecres i divendres
de 9h a 12h.
Dimarts i dijous, de 16h a 19h
Francesc Giner,46.
Tel.: 93 291 43 30

Associació de veïns i veïnes el Coll- Valcarca/ Vocalia de la dona


Plaça Grau Miró,2b. Obert cada tarda, de 17h a 20h

Centre d’Informació i Recursos per a les Dones


Camèlies,32-36

Ciberdona

Associació de dones no stàndards

Comunicadores del Coll

Comunicadores del Coll

Som un grup dones inquietes i actives

Projecte Minerva

Projecte Minerva

Catàleg virtual de creadores de Gràcia