TAMAIA FA 25 ANYS

27 gener 2018
By

Logo TamaiaConxa Garcia.  La cooperativa, pionera en cooperativisme feminista, especialitzada en l’àmbit de la violència masclista en les relacions de parella i familiar, va celebrar el seu aniversari els dies 20, 22 i 24 de novembre.  Les activitats d’aniversari van ser un espai on compartir estratègies, metodologies, pràctiques i sabers feministes en el suport a dones que han patit o pateixen violència masclista, tant en un àmbit d’intervenció com institucional o de sororitat.  TAMAIA Viure Sense Violència neix l’any 1992 fruit de la relació entre dones víctimes de violència de gènere i un grup de treballadores. El primer objectiu va ser la creació d’un grup d’ajuda mútua per a dones maltractades. Després es va obrir un espai d’atenció a dones en situació de violència. Al llarg d’aquests 25 anys, TAMAIA ha activat un marc conceptual de comprensió de la violència masclista sense precedents i, des d’aquest lloc, ha desenvolupat un model d’intervenció que posa a les dones en el centre de l’atenció validant les seves experiències i necessitats. Aquest model innovador ha estat, i és, divulgat en diferents àmbits professionals, socials i institucionals per aconseguir la seva implantació generalitzada.

Durant aquest temps han fet més de sis mil acompanyaments de dones en el seu procés de recuperació dels efectes i els danys de la violència viscuda. Més de cinc-cents tallers de sensibilització i prevenció de la violència, participant en centenars de ponències, conferències i taules rodones. Col·laboracions amb mitjans de comunicació tant a través de la participació en entrevistes i articles com a través d’assessorament especialitzat.

TAMAIA ha aportat la seva expertesa a les entitats legisladores de Catalunya i de l’Estat Espanyol pel que fa a la sensibilització, identificació, tractament i posicionament davant aquestes violències.

Coincidint amb l’aniversari es va iniciar un crowdfunding a Goteo.org per ampliar l’atenció a les dones maltractades mitjançant un taller d’escriptura terapèutica i creativa, i l’edició d’un llibre amb els textos resultants per visibilitzar la realitat de la violència heteropatriarcal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Escolteu Ones de Dones

Ràdio Gràcia. 107.7 Dimarts de 18 a 19 h

Ones de dones 2

Banc del Temps de Gràcia


Seu a Lluïsos de Gràcia. Plaça del Nord, 7-10. Tel: 93 218 33 72.

Canal Dones Graciamon

Punt d’Informació i atenció a les dones de Gràcia


Dilluns, dimecres i divendres
de 9h a 12h.
Dimarts i dijous, de 16h a 19h
Francesc Giner,46.
Tel.: 93 291 43 30

Associació de veïns i veïnes el Coll- Valcarca/ Vocalia de la dona


Plaça Grau Miró,2b. Obert cada tarda, de 17h a 20h

Centre d’Informació i Recursos per a les Dones


Camèlies,32-36

Ciberdona

Associació de dones no stàndards

Comunicadores del Coll

Comunicadores del Coll

Som un grup dones inquietes i actives

Projecte Minerva

Projecte Minerva

Catàleg virtual de creadores de Gràcia