Tornem-hi amb el tramvia

20 març 2018
By

Resultado de imagen de connexio tramvia diagonalConxa García. Em fa mandra parlar d’aquest tema, del qual ja hi havia escrit en alguna publicació, no recordo quina, però és d’una incongruència tal que no queda més remei que tornar-hi.

Que si el tramvia podria donar la volta a Catalunya per enllaçar les dues bandes en funcionament, que si tu no em dones aquests cromos jo no et dono aquells altres, que si ets amiguet d’aquests jo no t’ajunto, que abans ho defensava però com ara com ho fas tu hi estic en contra, ara et recolzo i ara no, que si ho portarem a Europa (quan moltes ciutats europees estan plenes de tramvies i alguns en carrers tipus Diagonal, i no passa res). En fi, el nivell fa pena, la veritat.

Va haver una manifestació per la Diagonal, el Gener, organitzada per una quinzena d’entitats per reclamar la connexió del TramBaix i el TramBesòs, que és el més lògic i racional. Denunciaven també el bloqueig polític. Sembla, però, que no ha tingut cap efecte en les ments pensants de la majoria dels nostres polítics municipals, que continuen sense recolzar el govern d’Ada Colau en aquest tema. Ara l’Ajuntament proposa fer només una ampliació fins al Passeig de Sant Joan, però encara no té assegurats els vots que són necessaris per tirar-ho endavant.

De fet es tracta del desenvolupament del Pla Director d’Infrastructures que la Generalitat va aprovar el 2001, per connectar nou municipis del Baix Llobregat i del Barcelonès Nord. I parlem nomes de quatre quilòmetres! Com deia la Cristina Palomar al Triangle “la proposta ha rebut el vistiplau tècnic, però és el projecte de mobilitat més analitzat, criticat i controvertit de tots els que s’han impulsat fins ara al consistori”. No podem defugir el poder dels lobbies contraris al projecte: els comerciants de la Diagonal (no s’entén per què) i el RACC, que prima el cotxe per sobre de tot.

A favor: el tramvia és el mitjà de transport més ecològic, accessible i barat que existeix, ofereix rapidesa i capacitat; connecta d’una manera ràpida les poblacions per on passa i reduiria la contaminació, tot reduint els automòbils que passen per la Diagonal. Si a això li suméssim la posta en marxa de la L10 del metro, el tema de mobilitat i contaminació milloraria, i molt. Informava Palomar que “durant l’any 2017, el tramvia ha guanyat un milió d’usuaris i ha transportat un total de 28 milions de viatgers, una xifra que suposa un 4’2% més que l’any anterior, 18’2 milions de persones han utilitzat el TramBaix i 9’7 milions el TramBesos i els dos serveis continuen creixent. Les xifres canten.”

Continuo sense entendre que no s’aprovi el traçat per la Diagonal del tramvia i no veig cap justificació seriosa per no fer-ho, a banda dels interessos partidistes, és clar. Com deia el Raimon “nosaltres no som de che món”.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Escolteu Ones de Dones

Ràdio Gràcia. 107.7 Dimarts de 18 a 19 h

Ones de dones 2

Banc del Temps de Gràcia


Seu a Lluïsos de Gràcia. Plaça del Nord, 7-10. Tel: 93 218 33 72.

Canal Dones Graciamon

Punt d’Informació i atenció a les dones de Gràcia


Dilluns, dimecres i divendres
de 9h a 12h.
Dimarts i dijous, de 16h a 19h
Francesc Giner,46.
Tel.: 93 291 43 30

Associació de veïns i veïnes el Coll- Valcarca/ Vocalia de la dona


Plaça Grau Miró,2b. Obert cada tarda, de 17h a 20h

Centre d’Informació i Recursos per a les Dones


Camèlies,32-36

Ciberdona

Associació de dones no stàndards

Comunicadores del Coll

Comunicadores del Coll

Som un grup dones inquietes i actives

Projecte Minerva

Projecte Minerva

Catàleg virtual de creadores de Gràcia