DIA INTERNACIONAL D’ACCIÓ PER LA SALUT DE LES DONES: CIUTATS VIVIBLES

10 maig 2018
By

Cartell Ciutats ViviblesEns informen des  d’Educació-Entrepobles i del Centre d’Anàlisis i Programes Sanitaris (CAPS), que després de més de dos anys de treball, i gràcies a totes les dones i col·lectius que hi han participat i l’han fet possible:  Ciutats Vivibles , es presenten unes Jornades Internacionals com a colofó final,  amb un programa que, estem segures, serà tot un gaudi i un aprenentatge col·lectiu.

Podrem veure el documental, conèixer el llibre, i participar d’un programa esplèndid que inclou, a més, la celebració del Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones, amb la Xarxa de Dones per la Salut.

Sentir la ciutat, pensar-la, viure-la i transformar-la des del sosteniment de la vida. Volem empoderar-nos individualment i col·lectiva; fomentar xarxes i transferència d’experiències i coneixements entre moviment feminista i entitats d’àmbit veïnal; difondre la perspectiva feminista; i contribuir a aflorar la diversitat de formes de viure, moure’s i sentir el territori. Tot això, posant en relació diverses ciutats de Catalunya i de Llatinoamèrica.

Fer visibles i referencials les pràctiques feministes, també en espais mixtes,  especialment amb un moviment veïnal ple de dones, que a través de la construcció col·lectiva transformen el nostre entorn. Interrelacionant pràctica i pensament, o potser no només interrelacionant sinó que, de fet, no existeixen per separat.

La ciutat som nosaltres. Apropiem-nos-la, transformem-la, revisem-la i exigim allò que considerem. Per a fer-ho, cal donar centralitat als plantejaments feministes i ecologistes per una nova ciutadania (la cuidadania). Omplim els nostres ulls de la diversitat que ens habita, i aboquem-la sobre la ciutat.

També celebrarem, amb la Xarxa de Dones per la Salut, el Dia Internacional d’Acció per la Salut de la Dona. En 1988, a proposta de la “Red de Salud de las Mujeres Latinoamericanas y del Caribe, RSMLAC”, es va celebrar el primer 28 de Maig com a dia d’acció global per la salut integral de les dones, pels drets sexuals i els drets reproductius, considerant el cos com un territori d’autonomia i llibertat.

CIUTATS VIVIBLES

des de la diversitat que l’habita

22, 25 i 26 de maig de 2018

Centre Cívic Cotxeres de Sants – Centre Social de Sants – Cinemes Verdi

 

Més informació a:   https://ciutatsvivibles.wordpress.com/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Escolteu Ones de Dones

Ràdio Gràcia. 107.7 Dimarts de 18 a 19 h

Ones de dones 2

Banc del Temps de Gràcia


Seu a Lluïsos de Gràcia. Plaça del Nord, 7-10. Tel: 93 218 33 72.

Canal Dones Graciamon

Punt d’Informació i atenció a les dones de Gràcia


Dilluns, dimecres i divendres
de 9h a 12h.
Dimarts i dijous, de 16h a 19h
Francesc Giner,46.
Tel.: 93 291 43 30

Associació de veïns i veïnes el Coll- Valcarca/ Vocalia de la dona


Plaça Grau Miró,2b. Obert cada tarda, de 17h a 20h

Centre d’Informació i Recursos per a les Dones


Camèlies,32-36

Ciberdona

Associació de dones no stàndards

Comunicadores del Coll

Comunicadores del Coll

Som un grup dones inquietes i actives

Projecte Minerva

Projecte Minerva

Catàleg virtual de creadores de Gràcia