PREMI VILA DE GRÀCIA A ‘DONES DE PES’

27 maig 2019
By

Entrega premis vila gracia 2019-dones pesJa fa dies que ens volíem fer ressò de l’entrega de Premis Vila de Gràcia 2019, per tant, encara que amb retard, ho fem ara. Tots els premis van ser molt merescuts, però volem remarcar-ne dos: el premi destacat a la Pepita Pardell i el premi a ‘Dones de Pes’, aquest treball col.lectiu que han dut a terme onze veïnes de Gràcia, amb el suport del Consell de Dones del Districte de Gràcia i que va estar escollit, també, durant aquest any, com a regal institucional del Districte.

Quan varen pujar a l’escenari un bon grapat de les persones que havien fet les biografies, la nostra companya Conxa Garcia va ser l’encarregada de llegir un breu text que us apropem: 

“… diré unes quantes paraules en nom de totes les persones que hem participat en l’elaboració d’aquestes petites biografies que conformen el llibre ‘Dones de pes’.

Volem agrair aquest premi que és un premi a un treball col.lectiu: aquí som unes quantes de les onze persones participants:  l’Anna, el Jaume,  la Josefina, la Maud, la Mònica, la Montse i la Rosa.  Us haig de dir que per a totes nosaltres ha extat una experiència enriquidora i d’aprenentatge.

Aquest treball és una de les baules d’una cadena de lluites i reivindicacions de les dones de Gràcia, des de fa quaranta anys, per donar a conèixer les vides i els treballs de les dones que ens precediren i que conformen la genealogia femenina dels nostres barris.

Aquestes dones de pes ho són tant per les seves valuoses aportacions en els diferents àmbits on treballaren, com l’educació, la medecina, la cultura o el moviment obrer, com per ser tossudes i persistents en seguir un camí que se’ls havia negat a les dones; i perseguir sense defallença les seves idees per aconseguir que aquest món fos millor per a totes les persones.

Vull tenir un record per a la Sara Reñé, que avui no pot ser aquí, i amb qui vam elaborar i presentar aquest projecte i que va ser-ne una peça fonamental en la seva elaboració.

També vull agrair el suport a la iniciativa de l’Àngels Tomàs, que fins i tot va participar en el treball i la seva coordinació; i delConsell de Dones de Gràcia. I, a més, l’acompanyament de moltes de les entitats i persones que avui sou aquí.

Gràcies. ”

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Escolteu Ones de Dones

Ràdio Gràcia. 107.7 Dimarts de 18 a 19 h

Ones de dones 2

Banc del Temps de Gràcia


Seu a Lluïsos de Gràcia. Plaça del Nord, 7-10. Tel: 93 218 33 72.

Canal Dones Graciamon

Punt d’Informació i atenció a les dones de Gràcia


Dilluns, dimecres i divendres
de 9h a 12h.
Dimarts i dijous, de 16h a 19h
Francesc Giner,46.
Tel.: 93 291 43 30

Associació de veïns i veïnes el Coll- Valcarca/ Vocalia de la dona


Plaça Grau Miró,2b. Obert cada tarda, de 17h a 20h

Centre d’Informació i Recursos per a les Dones


Camèlies,32-36

Ciberdona

Associació de dones no stàndards

Comunicadores del Coll

Comunicadores del Coll

Som un grup dones inquietes i actives

Projecte Minerva

Projecte Minerva

Catàleg virtual de creadores de Gràcia